Oslava prirodzenej krásy, tanca, lásky a folklóru v novom klipe od kapely Billy Barman

Oslava prirodzenej krásy, tanca, lásky a folklóru v novom klipe od kapely Billy Barman

Jedna z najaktívnejších slovenských kapiel je tu s ďalším videoklipom. Po hravom singli „Traja“ prináša vizuál k akustickej novinke „Vrkoče“. Vizuálne stvárnenie balady skupina zverila mladému režisérovi Michalovi Zelníkovi, ktorý jej očakávania naplnil do bodky. Frontmana Juraja Podmanického navyše predstavil v poriadne netradičnej polohe.

Ak ste fanúšikmi kapely Billy Barman a máte naštudovanú a napočúvanú celú jej tvorbu, možno si myslíte, že vás už žiadna novinka tejto formácie nemôže prekvapiť. No, je možné, že po vzhliadnutí nového videoklipu s názvom Vrkoče, zmeníte názor.

Hudobný i vizuálny minimalizmus v dokonalej symbióze s obrovským citom pre detail. Oslava prirodzenej ženskej krásy, slovenských tradícií i folklórnych koreňov. Aj to sú emócie, ktoré na vás dýchnu z nového videoklipu, ktorý dnes predstavuje kapela Billy Barman. Tentokrát si „barmani“ vybrali na vizuálne stvárnenie baladu „Vrkoče“, ktorá je po hravom, recesistickom singli „Traja“ nemalou zmenou.

„Ide o našu vôbec prvú pesničku o láske, raz sme to jednoducho museli vyskúšať,“ rozpráva o „Vrkočoch“ frontman skupiny Juraj Podmanický, ktorého fanúšikovia uvidia v naozaj netradičnej polohe, od hlavy po päty v elegantnom obleku. „Táto poloha je mi popravde úplne cudzia, takže užívajte si každý jeden záber, je to určite jediný „take“, ktorý mal režisér k dispozícií,“ smeje sa Juraj

s humorom sebe vlastným na margo „videoklipového outfitu“, ktorý mu bol pridelený. Koho to bol vlastne nápad – Juraj Podmanický a v obleku? „Predpokladám, že Zelov. Ďakujem velmi pekne!“

„Chceli sme Ďura ukázať v úplne inom (podľa mňa vizuálne veľmi pútavom) svetle, než ako sú u neho fanúšikovia zvyknutí,“ vysvetľuje Michal Zelník, mladý talentovaný umelec, pre ktorého bolo nakrúcanie „Vrkočov“ režisérskym debutom. Napriek tomu však „barmani“ vedeli, že keď klip zverili do jeho rúk, stavili na istotu: „Zelo je mladý a v tomto fachu ešte neskazený človek. Myslím si, že práve jeho fresh pohľad na vec táto skladba potrebovala,“ hodnotí Juraj Podmanický.

Ako obaja páni prezrádzajú, pôvodným námetom videa bola slovenská ľudová tradícia odčepčovania. Tá sa paradoxne počas kreatívneho procesu výroby mierne vytratila, no v ideovom motíve sa ju napriek tomu podarilo zachovať ako pôvodnú inšpiráciu. „Pretavila sa do niečoho menej tradičného, o sa nám páčilo ešte viac, pretože sme mohli nechať viac vyniknúť ženskú krásu, zraniteľnosť a nehu,“ opisuje Michal Zelník, ktorý neponechal nič na náhodu a na pomoc si zavolal profesne o čosi skúsenejšieho kameramana Rasťa Trizmu: „Neváhal som ani sekundu a ako svoje „druhé ja“ som k realizácii videoklipu prizval práve Rasťa. Je to profík, obdivujem jeho prácu, má za sebou nespočetné množstvo výrob od klipov a reklám až po seriály. Spolu sa nám potom podarilo dotiahnuť vizuálnu stránku veci až do úspešného konca,“ dodáva na záver na margo svojho vydareného režijného debutu, ktorý je bezpochyby jedným z vizuálnych highlightov slovenskej hudobnej jesene.

Video: Billy Barman - Vrkoče