Kapela Bad Karma Boy vydáva nový album, vypočuť si ho môžete už v predstihu

Kapela Bad Karma Boy vydáva nový album, vypočuť si ho môžete už v predstihu
foto: Róbert Jakubička

Bad Karma Boy budú 24. októbra na labeli Slnko Records vydávať nový album Údolia a kopce a latku si ním nastavili poriadne vysoko.

Aranžérska originalita, jemne psychedelický zvuk a experimentá­torstvo v kombinácii s priamočiarym pesničkárstvom dávajú bratislavskej skupine dobrý predpoklad, že aj v silnej konkurencii jesenných „releasov“ môže ašpirovať na jednu z najsilnejších slovenských nahrávok roka. Ešte pred oficiálnym vydaním si môžete vypočuť všetkých deväť albumových skladieb v predstihu na Deezeri.

Minuloročný eponymný debut Bad Karma Boy bol pozitívne skloňovaný vo viacerých slovenských a  eských výročných anketách a dostal kapelu do kategórie talentov, ktorých ďalší hudobný vývoj sa oplatí sledovať.

Frontman alternatívneho zoskupenia Juraj Marikovič, ktorý toho už v hudbe stihol preskákať dosť nielen ako gitarista skupiny Para, ale aj ako zakladateľ úspešnej soundbrandingovej firmy, o novom albume Údolia a kopce povedal: „V kontexte našej doterajšej tvorby je to asi najucelenejšie dielo, ale hodnotenie samozrejme prenecháme iným.“

„V tvorivom procese sme sa na jednej strane snažili držať vecí, ktoré nám fungovali pri prvom albume, napríklad silných rytmov bicích so starým zvukom, hammondov a vibrafonu. Na druhej strane sme pridali nové zvukové elementy, ktoré vytvorili základ nových skladieb. Výsledkom je psychedelickejší a minimalistickejší zvuk, ktorý sme si dali za cieľ už po dokončení prvého albumu,“ vysvetľuje gitarista a spevák Juraj Marikovič, ktorého v kapele dopĺňajú Adela Tihláriková (klávesy, vokály) a Peter Hrabě (bicie).

Na albume nájdete slovenské piesne s hitovým potenciálom ale zároveň s osobitnou atmosférou, vrstvenými vokálmi, minimalistickou reverbovou gitarou a nástrojmi ako ondes, kalimba a tape choir. Ide o vyzreté dielo, ktorého hudobno-umelecké smerovanie predznamenal už prvý zverejnený videosingel Dunaj. Názov skladby, podobne ako titul albumu Údolia a kopce, metaforicky hovorí o živote ako sínusoide príjemných a temnejších udalostí. Bad Karma Boy sa očividne nachádzajú v tej pozitívnejšej e­tape.

Nové skladby si budete môcť naživo vypočuť 30. októbra v KC Dunaj, kde Bad Karma Boy oslávia vydanie albumu v spoločnosti Walter Schnitzelsson, FVLCRVM a Purist (DJ Set). Medzitým je k dispozícii aj CD v predpredaji na webe Slnko Records.

Album na Deezer.com: http://www.deezer.com/album/8920601

Facebook: https://www.facebook.com/BadKarmaBoy Predpredaj na koncert v KC Dunaj: http://predpredaj.zoznam.sk/…elease-party

Video: Bad Karma Boy - Dunaj