Tata Bojs predstavujú obal vinylového singla a ďalšie zaujímavosti

Tata Bojs predstavujú obal vinylového singla a ďalšie zaujímavosti

Antikvariát a S ní – to sú názvy dvoch nových piesní, ktoré Tata Bojs vydajú v decembri na desať-palcovom vinylovom SP Strana A. To ale nie je zďaleka všetko, na čo sa môžu fanúšikovia skupiny tešiť. K obom piesňam práve vznikajú videoklipy, na koncerty sa chystá špeciálna scéna a prostredníctvom Samosebou.cz si môžu fanúšikovia v unikátnej súťaži skúsiť od 1. 12. vytvoriť vlastnú verziu fotografie z obalu Strany A.

„Zdalo sa nám, že tie dve pesničky sú rozdielne a zároveň ich niečo spája. Navyše sme chceli, aby náš nový materiál znel po štyroch rokoch trochu prekvapivo,“ vysvetľuje Milan Cais, prečo z piatich hotových piesní na nový album padla v prípade vinylového SP voľba práve na Antikvariát a S ňou. *„To ale neznamená, že presne takto bude znieť celá chystaná doska. Toto je len ochutnávka. Iné piesne sú zase iné. A niektoré nie sú ešte žiadne,“ dodáva Mardoša.

„Pesnička S ní rozpráva príbeh zo života niekoľkoročného spolužitia dvoch ľudí. Respektíve sa v nej opisuje okamih akéhosi bodu mrazu, keď jeden z nich sníva o tom, byť niekde inde, ale zatiaľ … sú stále spolu. Hudobne je to typ gradácie z nuly na sto,“ predstavuje Milan svoj text k piesni S ní.

Antikvariát, ktorý pre zmenu otextoval Mardoša, uvádza basák Tata Bojs týmito slovami: „Je o chlapíkovi z antikvariátu. Je trochu mimo, rovnako ako antikvariát je mimo akúkoľvek ‚dobrú adresu‘. Hlavnej postave to ale nijako nekazí radosť a stále si zveľaďuje svoje kráľovstvo , ktoré je trochu vytrhnuté z času a priestoru. Stále akoby pri tom na niekoho čakal, najskôr na dievča, ktoré má rád, ale je otázka, či ju láka do takého sveta vstúpiť. Ak o ňom vôbec vie … Avšak to je iba domnienka, on možno len čaká na svoju vysnívanú, vzácnu limitovanú edíciu štyridsať rokov starého vinylu …“ a Milan ho dopĺňa: „Hudobne to je také elektro-retro 80 's so súčasným pohľadom.“

Ako je u Tata Bojs zvykom, aj v prípade vinylového SP je všetko dotiahnuté k dokonalosti a to vrátane obalu. Zaujímavým spôsobom sa na ňom snúbi retro a moderna. Základom je kolorovaná fotografia tajomného dievčaťa z roku 1919, ktorú Cais objavil v zbierke starých pohľadníc svojho suseda Ivana Zapletala.

K obom skladbám súbežne vznikajú videoklipy. Kedy presne budú vonku a kto stojí za ich realizáciou, je zatiaľ tajné. Prezradiť môžeme len to, že to bude určite pred koncertom 16. 12. v brnenskej Fléde, kde bude po prvýkrát exkluzívne v predaji vinylové SP Strana A, ktorého názov inšpiroval Milana Caisa aj pri tvorbe koncertnej scény. Tá bude podľa jeho slov: „voľným pokračovanie kombinácia dvoch ledkových systémov s rôznym rozlíšením, tentoraz vo variácii na písmeno ‚A‘ a ak to stihneme, respektíve náš VJ Clad to stihne, bude k obom novým piesňam aj nová projekcia.“

Interpret: Tata Bojs
Značky: Nová hudba