Očakávaný sólový album speváčky Andrey Bučko je na svete

Očakávaný sólový album speváčky Andrey Bučko je na svete
foto: Pavol Gemeiner

Album Polarity v utorok večer pokrstili v rámci koncertu jeho autorky Andrey Bučko. Na koncerte sa zišli stabilní fanúšikovia jej tvorby i ostatní milovníci indiepopovej hudby.

Počas koncertu hudobníčka predstavila prierez vlastnej tvorby od prvých skladieb pochádzajúcich z albumu In the Middle of… až po najnovšie kúsky z Polarít. Sprevádzali ju harfistka Mária Kmeťková, bubeník a perkusionista Ajdži Sabo a basgitarista Juraj Varga. Spolu s nimi odohrala výnimočný koncert, v ktorom dostali priestor obe jej muzikantské tváre – vyzretejšia umelkyňa i krehká šansonierka.

Krstnými rodičmi Polarít sa stali všetci tí, ktorí sa na jeho príprave priamo podieľali a ktorým je na albume venované aj poďakovanie. Za ich vyslanca si speváčka zvolila reklamného tvorcu Róberta Slováka, ktorý stojí aj za réžiou Andreiných videoklipov a vizualitou albumu. „Až tento album mi pomohol spoznať Andreu. Snúbi sa v nej krehká jemnosť smutného dievčaťa s energiou nabitou zrejúcou ženou, ktorej krehkú rovnováhu Polarity presne vystihujú,“ povedal Róbert Slovák. Krstiť sa malo špeciálnym vínom z vinice známeho anglického hudobníka Stinga, no nekrstilo. Krstný otec umelkyňu radšej objal a poprial jej veľa úspechov. Víno vypil.

Desať skladieb a jeden bonus

Tvorbu Andrey Bučko mala verejnosť možnosť spoznať prostredníctvom niekoľkých uverejnených piesní (soundcloud.com/an­dreabuckooffi­cial). Prvý videoklip vznikol k skladbe Be my Lover na jar minulého roka a videoklip spolu so skladbu Isn´t It bol po prvýkrát uvedený iba pred čosi vyše mesiacom. Zatiaľ čo texty i hudbu si speváčka píše sama, samotný album Polarity vznikol na základe podpory fanúšikov z celého sveta prostredníctvom medzinárodného crowdfundingového portálu Indiegogo.

Polarity dokopy tvorí desať samostatných skladieb a jeden bonus. Sú usporiadané takmer presne tak, ako za sebou v konkrétnom období vznikali. „Každá skladba má svoju špecifickú atmosféru. Tak ako sa človek v určitom období života pretvára a rastie, tak sa pretvárali a rástli aj moje pocity, myšlienky, ktoré som spontánne zachytávala do hudobnej výpovede. Všetky skladby zachytávajú náladu, v ktorej vznikali, v jej najvyhrotenejšej podobe,“ hovorí Andrea Bučko. Album sa v predaji objaví už čoskoro.

Video: Andrea Bučko - Be my lover