Nový klip Gonsofus z ulíc Bratislavy: Ako sa kreslí hudba

Nový klip Gonsofus z ulíc Bratislavy: Ako sa kreslí hudba
foto: HugeSpot zdroj: HugeSpot

Hudobný projekt GONSOFUS v týchto dňoch predstavil singel Pulse of the Night (premiéru ste mohli počuť na Rádiu_FM). Ten bude súčasťou nového albumu, ktorý má vyjsť koncom tohto mesiaca.

Skladba Pulse of the Night vznikla už dávnejšie v Bostone v spolupráci s trúbkarom Ryanom Thomasom, no konečnej nahrávky sa dočkala až dnes. Pri tejto príležitosti vychádza k Pulse of the Night aj nový videoklip, ktorý mal premiéru v nedeľu 15.3.2015 a je z dielne HugeSpot crew.

Už sa vám niekedy stalo, že by vás na ulici zastavil týpek s gitarou, nech mu niečo nakreslíte? Tak nejak prebiehalo natáčanie klipu v uliciach Bratislavy. Bol to taký malý experiment a sčasti adrenalínový zážitok, najmä pre Sashu. „Hugespot prišiel s nápadom, ktorý síce vyzeral jednoducho.. ale skúste behať po centre mesta s dvoma kamerami za chrbtom a oslovovať náhodných okoloidúcich – zahrám ti novú skladbu a ty mi nakresli aký máš z nej pocit!“ hovorí Sasha, frontman kapely.

„Netušili sme, ako budú ľudia reagovať, bola to výzva. Vačšinou sme sa stretli s pozitívnym ohlasom, ale boli aj prípady, kedy na nás nemali čas (smiech), najviac ochotní boli asi turisti.“ dodáva. „Poslaním klipu je myšlienka, že hudba a umenie vôbec je jazykom všetkých, aj keď umelci sa často tvária, že je to niečo špeciálne, oddelené od ľudí.“ To, ako sa podarilo zakomponovať ľudí a ich kresby do príbehu v novom videoklipe môžete aktuálne vidieť na YouTube kanáli GONSOFUS.

Video: GONSOFUS - PULSE OF THE NIGHT

Gonsofus vystupuje ako duo, Sasha Mamaev(RU) – spev, gitara, basa, sax, looper a Gábor Tokár(HU) – bicie. Ich spolupráca začala po odchode bubeníka Viktora Schrameka a hudobne sa takpovediac našli. „Nový album je našou spoločnou prácou, hudobne aj koncepčne. Bol nahrávaný v SMT Studio v Bratislave a s tímom Marek Sasko / Martin Bakoš sme boli veľmi spokojní. Keďže album plánujeme vydať na vlastné náklady mimo vydavateľstva, producentov či manažérov, mohli sme sa naplno venovať vízii toho, čo sme chceli vytvoriť.“

Ak chcete vidieť live vystúpenie GONSOFUS máte tú možnosť už 27.marca v Re:fresh clube. Ich nezameniteľný hudobný štýl v rytme funku, regae, rocku, či afro beatu je zážitkom a zaručene vás nabije pozitívnou energiou.

Zdroj: HugeSpot
Interpret: Gonsofus
Značky: Nová hudba, Domáca scéna