Purist a Bad Karma Boy dajú v Bratislave bodku za spoločným turné

Purist a Bad Karma Boy dajú v Bratislave bodku za spoločným turné

Purist a Bad Karma Boy majú pred sebou poslednú zastávku československého turné. Séria ich spoločných vystúpení vyvrcholí v sobotu 28. marca v bratislavskom klube Loft aj so špeciálnymi hosťami Half White Half Blue a Jimmym Pé, ktorý dá dramaturgii večera bodku svojím progresívnym elektronickým se­tom.

“Snažíme sa našu pozitívnu životnú etapu čo najviac predĺžiť,” vravel nedávno frontman Bad Karma Boy Juraj Marikovič. Zatiaľ sa im to aj na turné s elektropopovými Purist darí na výbornú. Spoločne odohrali deväť koncertov v menších kluboch na Slovensku a v Čechách. „Návštevnosť je pre nás veľmi príjemným prekvapením. Na poslednom koncerte v Košiciach sme mali približne 150 ľudí. Možno k tomu prispieva naša žánrová rozdielnosť a tiež to, ako si spolu rozumieme po ľudskej stránke. Alan (basák z Purist) s nami napríklad každý koncert zahrá singel Dunaj,“ hovorí Juraj.

Práve „Dunaj“ bol nedávno v nominácii na Singel roka v rámci Radio_Head Awards 2014. Cena síce Bad Karma Boy ušla, ale kapela zanechala živým vystúpením pozitívne dojmy. V špeciálnom zložení aj so Stroonovým vibrafónom a malým speváckym zborom na pódiu nemohol chýbať ani Alan Prekop z Purist na base. Záznam z vystúpenia Rádio FM zverejnilo včera. Mimochodom, v nominácii na Radio_Head Awards boli aj samotní Purist s debutom Colourful Noise. O priazeň fanúšikov sa budú uchádzať opäť ako potenciálny zástupca slovenských kapiel na tohtoročnom Sziget Festivale.

V sobotu 28. marca čaká na návštevníkov bratislavského Loftu multižánrový večer, ktorý by mal potešiť fanúšikov moderného gitarového a elektronického zvuku. Popri Purist a Bad Karma Boy sa predstaví aj ďalší zástupca bratislavskej indie scény Half White Half Blue. Program zakončí výborný Jimmy Pé z vydavateľstva Gergaz, ktorý ponúkne svieži mix temnej, melancholickej aj euforickej elektroniky.

Interpreti: Bad Karma Boy, Purist
Značky: Koncerty, Domáca scéna