Princess Chelsea z Nového Zélandu miery do Bratislavy

Princess Chelsea z Nového Zélandu miery do Bratislavy

Princezná indie-popu, tá slečna so srdiečkovými okuliarmi z bazéna, výstredná speváčka, ktorá mieša klasickú hudbu s orchestrálnym popom a elektronikou.

V KC Dunaj sa vo štvrtok 28. mája bude konať koncert novozélandskej speváčky a skladateľky Princess Chelsea, ktorá predstaví svoj aktuálny album The Great Cybernetic Depression a všetkým nevercom dokáže, že nie je len hviezdou jedného hitu. Ako predkapela vystúpi nový talent československej rockovej scény Fresh Out Of The Bus a afterpárty bude v rukách PPE DJs. O bratislavskom vystúpení povedala niečo sama.

Na čo sa môžeme tešiť v Bratislave?
Budeme hrať ako z prvého albumu Lil' Golden Book, tak aj z nového albumu The Great Cybernetic Depression. Som na turné so štvorčlennou kapelou, takže máme so sebou dva syntetizátory, gitary, bicie a dve zvonkohry. Niektoré z piesní z albumu Lil' Golden Book sme znovu zaranžovali, aby zneli vesmírne a snovo ako znie druhý album, čo tomu dáva atmosféru Twin Peaks.

Video: Princess Chelsea - Yulia

Váš druhý album je novinkou. Čo o ňom môžete povedať?
Je plný starých synthových zvukov. Ľudia ho začali volať “kozmický” a retrofuturistický”, čo je vlastne aj podľa mňa výstižné. Je to trochu melancholické so smutnými textami, ale inštrumentálna časť je je celkom fantastická a občas pozvnášajúca, čo robí album v celku šťastnejší a dúfam, že aj magický. Piesne ako Machines of Loving Grace, Frack + Goodnight Little Robot Child z prvého albumu naznačili smer, ktorým sa vydá ten druhý.

Čím ste sa nechali inšpirovať pri druhej platni? Zbierate inšpiráciu aj na turné po svete?
Inšpirovala som sa meniacim sa svetom a tiež zmenou mňa ako speváčky. Posledné tri roky boli ozaj uponáhľané a trochu ako húsenková dráha. Takže tento nový album sa vysporiadava s mojou rekaciou na môj, nazvime to, úspech ako hudobníčky a tiež výzvami, ktorým som musela čeliť ako DIY hudobníčka, ktorá sa vyvíja spolu s technológiou. A tiež odkazujem na strach či obavy z budúcnosti, ktorej ľudská rasa bude čeliť, aspoň si myslím. The Great Cybernetic Depression je postapokalyptická udalosť, ktorá sa podľa mňa stane ľudským bytostiam v blízkej budúcnosti. Je to dystopická metafora a vlastne reprezentuje sociálnu depresiu, ktorá sa zdá byť všade okolo mňa, rovnako ako môj strach a úzkosti.

Pochádzate s Nového Zélandu, ktorý sa Slovákom najskôr spojí s Pánom Prsteňov. Ako tam vyzerá hudobná scéna? Je ťažké na nej uspieť?
Scéna na Novom Zélande je skutočne zdravá s množstvom zaujímavých kapiel. Alternatívna hudba ako moja je vlastne v štýle “urob si sám” a je tu podporná kreatívna spoločnosť. Na Novom Zélande nie je alternatívny priemysel ako napríklad v USA či Anglicku, a to sa podľa mňa premieta do toho, že je tu veľa zaujímavej hudby, pretože jej v ceste nestoja ďalšie faktory.

Čo sa snažíte ako hudobníčka dosiahnúť?
Všetko, čo chcem dosiahnuť je vytvoriť umelecky intergovanú prácu. Idea finančne úspešného hudobníka je dosť pritiahnutá za vlasy a nemožná, ako sa zo dňa na deň ukazuje. Na nič iné ako hudbu nemám veľmi čas. Som veľký podporovateľ práv našich chlpatých kamarátov – zvieratiek a snažím sa vo svojom živote robiť rozhodnutia, ktoré zabránia zbytočnému utrpeniu.

Vstup: 9€ v predpredaji v bare v KC Dunaj
Event: www.fb.com/…182107785200

Video: Princess Chelsea - The Cigarette Duet

Značky: Koncerty, Rozhovor