Alternatívny festival priamo na Trenčianskom hrade už v júni

Alternatívny festival priamo na Trenčianskom hrade už v júni

Mesiac pred začiatkom Pohody zažije Trenčín v termíne 12.-13.júna mestskú festivalovú atmosféru priamo na hrade. Medzi hudobnými lákadlami nechýbajú mená ako nemeckí Saroos, new jazzová skupina z Poľska Mitch And Mitch a americkí indie rock zastúpia Celestial Shore.

KUltúrne podujatie bude prebiehať na Trenčinaskom hrade, ale aj na Mierovom námestí a v kaviarňach Paddock a Coffee Sheep. Line up festivalu je nabitý hudobnými menami ako Mitch And Mitch – poľská verzia Mothy Pyton, shoegazeoví Manon Muert, ktorí predskakovali kapele My Bloody Valentine v Prahe, či veľký český talent dream popový Mayen, alebo Brooklynská indie rocková skupina Celestial Shore. Headlinerom KUltúrneho podujatia sú nemeckí vesmírni zvukoví experimentátori Saroos – skupina zložená z členov kapiel The Notwist a Lali Puna. "Tešíme sa na koncert v Trenčíne v júni na Kultúrnom podujatí,“ uviedli Saroos prostredníctvom sociálnej siete.

Rôznorodosť hudobných žánrov, ale aj divadlá a premietania filmov v prostredí s výnimočnou atmosférou a výhľadom na mesto sú zárukou nevšedných zážitkov. Počas dvoch dní konania festivalu KUlturné podujatie sa predstavia aj The Autumnist, Wild Tides, The Jelly Belly, Frank Winter, Genuine Jacks, Dj Nowhereman a Gramophon Brothers.

Video: Manon Meurt - To Forget

Okrem hudby sa budú na festivale premietať filmy Homo Ciris, 25km2 z dielne Almostar, dobrodružný film Uli Biaho a maďarská snímka Men with Balls, ktorá vznikol v rámci celoročného projektu alternatívnej distribúcie najlepších autorských dokumentov strednej a východnej Európy, medzinárodného projektu Kinedok. Návštevníci sa môžu tešiť aj na čítačku Divadla Skrat a detské predstavenie Divadla ZkuFraVon.

,,Našim pôvodným zámerom bolo zabávať sa dva dni. Vymysleli sme si festival pre seba a na tom najpompéznejšom mieste v Trenčíne,„ hovorí o prvotných plánoch za organizátorov Ondrej Slivka. Názov KUltúrne podujatie vznikol spojením slov kultúrne podujatie, ako výraz, ktorý sa už takmer nepoužíva a veľké KU je inšpirované ruským sci-fi filmom Kin-Dza-Dza! (1986). ,,Film Kin-Dza-Dza nás veľmi ovplyvnil, preto sme sa rozhodli dať jej čestné miesto v názve podujatia,“ hovorí Slivka.

KUltúrne podujatie je pokračovaním minuloročného jednodňového festivalu KuLetourne podujatie, na ktorom sa predstavili The Autumnist, Saténové ruky, Youcoco a premiéru mal dokument Le Tour z dielne produkčnej spoločnosti Almostar.

Vstupenky na festival sa dajú zakúpiť v sieti Predpredaj.sk, ale aj priamo v Trenčíne v kaviarňach Paddock a Coffee Sheep. Cena lístka je 12 eur, pričom v deň festivalu sa budú vstupenky predávať za 15 eur. Viac informácií nájdete na stránke kulturnepoduja­tie.sk.

Video: Saroos - Henderson Island

Video: Celestial Shore - Valerie

Značky: Festivaly