Kapela Květy vydáva po troch rokoch nový album Miláček slunce

Kapela Květy vydáva po troch rokoch nový album Miláček slunce zdroj: Indies Scope

Rafinovanejší, s pevnými kontúrami a sýtymi farbami, to je nový album alternatívnej rockovej kapely Květy. Nesie názov Miláček slunce a vychádza tri roky po výbornej nahrávke Bílé včely.

Nezameniteľný spevák Martin E. Kyšperský je výhradným autorom všetkých skladieb a album naplnil opäť originálnymi piesňami, pri ktorých sa zviera srdce, lesknú oči a nohy skáču do rytmu.

Nahrávka vychádza v deň narodenín frontmana Martina Kyšperského, ktorý to komentuje slovami „35 rokov života, 15 rokov kapely a 10. album.“ Vydavateľstvo Indies Scope bude ponúkať okrem klasických formá-tov CD, mp3, Flac, aj kazetu MC a ako prvý album aj vo formáte WAV 48 khz / 24 bit. Album vyjde na vinyle k výročnému jesennému turné kapely.

Skupina natočila veľa materiálu v niekoľkých štúdiách, aby nakoniec so zvukárom Ondřejom Ježkom vybrala a dokončila 12 skladieb. Skupina experimentovala so zvukmi všetkých nástrojov, a zároveň sa snažila, aby v skladbách nezostalo nič navyše, obdobie zložitých medzihier a ornamentov je preč.

„Je to o vybrusovanie. Naučili sme sa, že nám pristane, keď hráme naživo. Keby sme hrali viac pop, tak by to myslím neplatilo, ale stále sme rocková kapela. A tiež sa nebojíme už vôbec ničoho … urobiť úplne sladkú, peknú melódiu, potom ju dať do kontextu s niečím zvláštnym. Vyhodiť všetko, čo je navyše. V tom nám veľa pomohli názory ľudí – hudobníkov, ktorých máme radi … Ondřej Ježek, Míša Antalová, Bára Kratochvílová … Nechceme zaspať, nechceme sa opakovať. Toto je o hľadanie nového priestoru,“ hovorí Martin E. Kyšperský.

„Medzi témami sa často objavuje rodina, vzťah k rodičom, vzťahy k deťom. Hoci sa texty opäť držia témy ťažko opísateľného smútku, album ako celok pôsobí naopak energickejšie a pozitívnejšie, ako niektoré predchádzajúce práce.“

Počas posledných ôsmich rokov sa zostava kapely Květy nezmenila a vďaka stovkám koncertov sa dostala do životnej formy. Už sú dospelí, ale ešte nie starí. Ešte stále tu je energia. Ešte sa niečo hľadá a nie je dôležité, či sa to nájde , ale nesmie sa poľaviť.

Zoznam skladieb
1. Je podzim 03:34
2. Cizinec 02:44
3. Syn 03:03
4. ČKNO 04:34
5. Uklízím pokoj 02:52
6. Věrka 03:08
7. Opičí král (ještě přece je čas) 02:44
8. V jezeře mléka a mlhy 05:27
9. Kočičí dům 03:01
10. Ty 03:35
11. Jablka 03:00
12. Psi 03:29

Video: Květy Miláček slunce album teaser

Interpret: Květy
Značky: Nová hudba