The Ills majú nový klip, nakrúcal sa v štyroch krajinách

The Ills majú nový klip, nakrúcal sa v štyroch krajinách

Slovenská skupina The Ills zverejnila nový klip k skladbe She Died at 20:00 z aktuálneho albumu Zoya. Nakrúcal sa počas ich jarného európskeho turné hneď v štyroch krajinách, pričom využíva zvukový záznam živého vystúpenia v budapeštianskom klube Szimpla Kert.

Okrem vystúpenia v metropole Maďarska je video zostrihané z ďalších štyroch koncertov zo Slovinska, Srbska a Česka – konkrétne v Pekarne Gustaf v Maribore, Trainstation Squate v Kranji, MKC Kombinate v Belehrade a v pražskom klube Roxy. Vyše desať hodín natočeného materiálu zostrihal do takmer desaťminútovej koncertnej verzie skladby študent masmédií Michal Lehocký.

„Pre nás toto video znamená veľa spomienok,“ hovorí gitarista Martin Iso Krajčír. „Turné je strašne zbližujúca vec, učí všetkých vychádzať s ľuďmi vo veľmi nekomfortných situáciach. Vlastne ich naučí brať tieto situácie ako niečo výnimočné a príjemné. Ani si nepamätám, kedy som zažil niečo také bezproblémové a kedy som sa tak naposledy nasmial. Určite viem, že teraz hovorím za všetkých – išli by sme znovu a dúfam, že čoskoro aj pôjdeme,“ dodáva Iso za celú kapelu, ktorú na jeseň čakajú koncerty na domácej pôde, no agentúra Real Something, ktorá The Ills zastupuje, pracuje aj na ďalšom zahraničnom turné. Skupina okrem toho v skúšobni skladá aj nové skladby, ktoré by mali vyjsť na ďalšom, už štvrtom albume.

Video: The Ills - She Died at 20:00 (Live)