České Květy majú nový videoklip ku skladbe Cizinec

České Květy majú nový videoklip ku skladbe Cizinec zdroj: Indies Scope

Kapela Květy oslavuje tento rok pätnáste výročie svojej existencie. Oslavy začali vydaním albumu Miláček slunce v júni tohto roku a vyvrcholia špeciálnymi koncertami na jeseň. Teraz ale predstavujú prvú z troch videoklipov. Klip k piesni Cizinec natočil Jakub Čermák, známy tiež pod prezývkou Cermaque.

Kapela Květy oslovila troch režisérov, ktorých práca korešponduje s hudobnou tvorbou tejto brnenskej štvorice. Leader kapely a autor všetkých skladieb na albume Miláčik slunce, Martin Kyšperský potvrdzuje, že s výberom autora prvého videoklipu je navýsosť spokojný. „Obdivujeme Jakubovmu prácu, pretože je málo animátorov venujúcich sa s citom práve videám k piesňam. Podarilo sa mu vytvoriť magickú atmosféru, do ktorej sa človek rád ponorí, aj keď celý klip netrvá ani tri minúty. Pochopiteľne Jakub nie je ani doslovný a k príbehu piesne prikladá iný, vlastný. Krásna práca, sme šťastní!“

Po prvom videoklipe sa teraz fanúšikovia môžu tešiť na vinyl Miláčik slunce, ktorý sa dostane na pulty 10. septembra. Potom budú nasledovať ďalšie videoklipy a hlavne jesenné šnúra dvadsiatich koncertov. Krsty albumu sa odohrajú 21. 10. v brnenskom Kabinetu múz a 22. 10. 2015 v pražskej Malostranské besedě.

Video: Květy - Cizinec

Interpret: Květy
Značky: Nové videoklipy