Skupina Čisté Tvary predstavuje klip „Prach Prikryl Nás", v ktorom hviezdia Zuzana Kanócz a Ľuboš Kostelný

Skupina Čisté Tvary  predstavuje klip „Prach Prikryl Nás", v ktorom hviezdia Zuzana Kanócz a Ľuboš Kostelný

Slovenská skupina Čisté Tvary predstavuje singel, ktorým štartuje novú etapu svojej tvorby. Juraj Péč, Oskar Rózsa, Matej Pliešovský a Ondrej Gregor prichádzajú s novinkou „Prach Prikryl Nás“. Pieseň dostala aj unikátnu obrazovú podobu.

V klipe hviezdia populárni herci Zuzana Kanócz a Ľuboš Kostelný. Singel „Prach Prikryl Nás“ bude súčasťou nového albumu, ktorý vyjde v októbri. Novinku si fanúšikovia budú môcť vypočuť aj na turné, ktoré štartuje 15.októbra v Košiciach.

Skupina Čisté Tvary prichádza s novým singlom, ktorý je medzníkom v tvorbe kapely. Skladba „Prach Prikryl Nás“ vznikla veľmi spontánne, hudbu zložili členovia skupiny Juraj Péč, Oskar Rózsa, Matej Pliešovský, Ondrej Gregor spoločne. Autorom textu je Juraj Péč.

"Od začiatku sme cítili, že sa nám podarilo vytvoriť niečo špeciálne. V rámci našej tvorby môžeme hovoriť o ďalšom medzníku, či etape. Myslím si, že touto skladbou sme sa tvorivo aj výrazovo dostali do polohy, ktorá je pre nás veľmi vzrušujúca a nová a zároveň nám aj veľmi sedí. Vždy sme chceli napísať veľkú popovú skladbu, ktorá nebude slepo kopírovať módne hudobné trendy, ale bude nadčasová, pravdivá a vnútorne veľmi silná. Skladba „Prach Prikryl Nás“ hovorí o odvrátenej strane mesiaca, o slnku aj tme, o vášni a odcudzení, o príbehoch niekde hlboko v nás, ktoré navždy zostanú nedopovedané,“ vysvetlil líder skupiny Čisté Tvary Juraj Péč. 

Video: Čisté Tvary - Prach Prikryl Nás

K piesni Prach Prikryl Nás stihli už Čisté Tvary nakrútiť obrazovo atraktívny videoklip. Scenár klipu napísal mladý a mimoriadne úspešný spisovateľ a scenárista Peter Balko. Réžiu má na konte doteraz málo známy, ale veľmi talentovaný režisér Michal Haruštiak.  

„Klip sa nakrúcal v najväčšom barokovom kaštieli na Slovensku vo Veľkom Bieli. Je to úžasné miesto s „pohnutou“ históriou. Počas dôb komunizmu, tento režim podobné historicky cenné stavby s okázalou architektúrou z duše nenávidel, takže v tejto barokovej „perle“ zriadil ženský ústav pre duševne choré. Kus z týchto zvláštnych energii je tam cítiť dodnes…“ skonštatoval Juraj Péč.    

V klipe hviezdia v hlavných úlohách populárni herci Zuzana Kanócz a Ľuboš Kostelný. V epizódnej úlohe sa predstavila Rebeka Poláková

„Nakrúcanie bolo veľmi príjemné, aj keď trošičku náročnejšie.  Dobrá nálada však bola na pľaci po celý čas a to aj vďaka chlapcom. Som poctená, že som mohla spolupracovať na videoklipe pre Čisté Tvary a ešte k tomu k takej úžasnej pesničke ako je „Prach Prikryl Nás“, s hlbokým textom a veľkou hudbou, ktorá sa dostáva až pod kožu. Bol to pre mňa zážitok  a zo srdca prajem pesničke úspech,“ vyznala sa herečka Zuzana Kanócz. 

„Spolupráca bolo absolútne úžasná. Ľubo aj Zuzana sú výborní herci, skvelí ľudia a veľkí profesionáli. Pre nás je veľkým komplimentom fakt, že ku spolupráci ich presvedčila najmä skladba samotná. Veľmi sa im páčila a sami si ju dokonca niekoľkokrát vyžiadali pustiť na „pľaci“ počas nakrúcania, aby sa vedeli lepšie dostať do svojich rolí,“ povedal líder kapely Čisté Tvary Juraj Péč. 

Singel Prach Prikryl Nás bude súčasťou nového albumu, ktorý vyjde v októbri. Novinku si fanúšikovia budú môcť vypočuť aj na turné, ktoré štartuje 15.10. v Košiciach. Pretože Čisté Tvary koncertujú veľmi zriedkavo, je každé ich vystúpenie pre fanúšikov veľkým sviatkom. Zoskupenie je pritom často označované ako jedna z najlepších slovenských koncertných kapiel. V roku 2009 si Čisté Tvary v tejto kategórii vyslúžili od poslucháčov Rádia_FM aj nomináciu na cenu Radio Head Award. Žiadne z ich vystúpení si preto nemôžete nechať ujsť. Vstupenky na turné sú dostupné na www.predpredaj.sk. Všetky aktuálne informácie o skupine Čisté tvary nájdete na facebookovej stránke https://www.facebook.com/CistetvarySk?…

TURNÉ ČISTÉ TVARY 2015

15.10. 2015 KOŠICE –  Tabačka Kulturfabrik     
16.10. 2015 PREŠOV –  Christiania    
23.10. 2015 MARTIN –  Barmuseum           
24.10. 2015 BRATISLAVA – Klub LOFT