Festival Pohoda prvýkrát nominovaná na cenu UK Festival Awards

Festival Pohoda prvýkrát nominovaná na cenu UK Festival Awards
foto: Róbert Jakubička zdroj: Ahudba.sk

Pohoda sa premiérovo dostala do finálnej desiatky ankety UK Festival Awards. V nej je nominovaná v kategórii Best Overseas Festival. Spolu s nimi sú v najužšom výbere festivaly ako Sziget, Lollapalooza Berlin či španielsky Benicassim a Creamfields. Toto umiestnenie organizátorov teší o to viac, že ide o uznanie z hudobne najsilnejšej krajiny sveta.

Aké bude konečné umiestnenie festivalu Pohoda, má odteraz vo svojich rukách porota zložená z hudobných odborníkov, zástupcov významných festivalov a novinárov. Víťazov jednotlivých kategórií vyhlásia 26. novembra na slávnostnom ceremoniáli v Londýne.

To, že je Pohoda vo finálnom shortliste UK Festival Awards je pre organizátorov obrovská pocta. Nominácia je o to cennejšia, že prichádza v roku, kedy bolo v ankete nominovaných doposiaľ najviac festivalov a hlasoval suverénne najvyšší počet festivalových fanúšikov.

Pohoda je nominovaná aj v ankete European Festival Awards (v kategórii Best Medium Sized Festival), v ktorej je možné hlasovať do 12. novembra: www.surveymonkey.com/r/TLB8Z6C.