Chiki Liki Tu-A sa tešia z nominácií na Radio_Head Awards a chystajú sa na dávku koncertov

Chiki Liki Tu-A sa tešia z nominácií na Radio_Head Awards a chystajú sa na dávku koncertov
foto: Jaro „Jaris“ Vaľko

Čoskoro uplynie rok od vydania albumu Slzy tvý mámy, Šedivý a spol. z dielne prešovskej formácie Chiki Liki Tu-A. Kapela pokračuje vo svojom celoživotnom turné a zavíta na miesta, v ktorých minulý rok nestihla predstaviť svoju novú nahrávku.

Za novinku Slzy tvý mámy, Šedivý a spol. si vyslúžila trojica Martin Višňovský, Ľuboslav Petruška a Tomáš Višňovský aktuálne tri nominácie na Radio_Head Awards, ku ktorým ešte stále prebieha hlasovanie.

Mená víťazov sa verejnosť dozvie 13. marca a to už budú Chiki Liki Tu-A v plnom koncertnom nasadení. „Čakajú nás dve časti a to česká, kam vyrážame spoločne s Pudingom Pani Elvisovej na päť koncertov a slovenská. Minulý rok sme stihli iba Prahu a Brno, tento rok si to zopakujeme a pribudli k nim ešte Plzeň, Ostrava a Břeclav. Na Slovensku zreprízujeme Bratislavu v deň volieb, takže tam sa asi pomení program podľa priebežných výsledkov hlasovania. Minulý rok boli tiež veľmi úspešné Košice. V týchto mestách sa ale na koncerty nedostalo ešte veľa našich fanúšikov. Turné sme postavili hlavne na mestách, ktoré sme jednoducho nestihli a teraz prišiel ten správny čas,“ pozýva Martin Višňovský na vystúpenia.

Ako sme už spomínali, skupina mala počas celého roka pozitívne ohlasy na nový album skrz recenzie, hovorilo sa o ňom v rôznych reláciách a na konci roka sa dostal do zoznamu top kultúrnych udalostí roka 2015 na Slovensku. „To je dobré, páčili sa mi tie výpisy toho, čo vyšlo, resp. čo tam bolo, lebo je to pozitívne. Keď vidíš aký počet platní vyšiel, resp. tá muzika sa vydáva a nejako funguje aj vydávanie albumov, takže práve to je pozitívne. Ako to dopadne, nikto netuší, ale zatiaľ je to ok,“ priznáva.

Momentálne sú Chiki Liki Tu-A nominovaní až v troch kategóriách na Radio_Head Awards. Fanúšikovia kapely posunuli do finále pesničku DPH, ktorá je nominovaná na singel roka a samotný album sa uchádza o prvenstvo nielen vďaka nominácii verejnosti, ale získal tiež nomináciu odbornej poroty. A či to očakávali? „Sú dve možnosti ako na to stále reagovať. Jedna je, že buď tam už fakt nie je koho dať, pretože tá hudba je v tak zúfalej situácii, že musí zasiahnuť geriatria alebo je to tá druhá možnosť, že sme celkom dobrá skupina. Vždy je to jedna z týchto variant. Čo nás ale potešilo a je pre nás bonusom, platňu nominovali aj odborníci na album roka. Síce nevieme kto to presne je, ale pre nás je to veľmi pozitívna informácia. Tým sa dokázalo, že aj odborníci sú ľudia. Zhodli sa s verejnosťou a to je dobré,“ dodáva hudobník.

To, že turné pokračuje hlavne s programom zloženým aj z novej platne, signalizuje nedeľňajšie nasadenie koncertnej hitovky Nechcem tam ísť bývať s jednoslovným refrénom „Ve-ro-ni-kááá“ do československej hitparády Osmička v Rádiu_FM. „Plánujeme k nej aj videoklip, ale teraz ho nestihneme urobiť, pretože to už rýchlo zbehne a začne prvá časť koncertov. Teší nás, že ´Veronika´ funguje aj naživo, teoreticky by sa mohla objaviť aj v normálnom playliste rádia. Uvidíme,“ hovorí o novinke basgitarista. Lístky na vybrané slovenské koncerty nájdete v sieti predpredaj.sk a ostatné priamo v kluboch.

Chiki Liki Tu-A CS Tour 2016

3.3. Plzeň, Anděl Café – spoločný koncert s Puding Pani Elvisovej
4.3. Ostrava, Cooltour – spoločný koncert s Puding Pani Elvisovej
5.3. Bratislava, Randal
7.3. Trnava, Music A Cafe
8.3. Nitra, Music A Cafe
9.3. Brno, Fléda – spoločný koncert s Puding Pani Elvisovej
10.3. Praha, Rockcafé
11.3. Břeclav, Piksla – spoločný koncert s Puding Pani Elvisovej
12.3. Skalica, U Čambalu
1.4. Zvolen, DK ŽSR
2.4. Vrbové, DK
7.4. Košice, Tabačka
8.4. Spišská Nová Ves, Legenda Pub
9.4. Poprad, Rockfabric
15.4. Svidník, Holičstvo
16.4. Stará Ľubovňa, Bururu

redakciu informoval Edo Kopček, PR manažér Chiki Liki Tu-A

Video: Chiki Liki Tu-a - Nechcem tam ísť bývať