Nová talentovaná kapela SAYS z Bratislavy predstavuje EP Violation Of

Nová talentovaná kapela SAYS z Bratislavy predstavuje EP Violation Of zdroj: kapela SAYS

Ak máte radi zvuk nahrávok Jamesa Blakea a zároveň je vám blízka gitarová hudba, prídete si na svoje. Na EP Violation Of nájdete štyri piesne, ktoré zručne spájajú tieto dva hudobné svety.

Každá skladba z EP Violation Of má svoju vlastnú atmosféru plnú hudobných nápadov – od premyslených beatov s mohutnými basmi, gitarové vybrnkávanie či zasnené plochy. EP si v digitálnej forme môžete voľne stiahnúť na bandcampe.

„Na EP albume sme pracovali dosť dlho a venovali sme mu veľa úsilia. Nikam sme sa zbytočne nehnali a priznám sa, že pri mixovaní nahrávok som za počítačom strávil niekoľko víkendov. Dôležité pre nás bolo vybudovať v každej skladbe silnú atmosféru. Verím, že sa nám to podarilo,“ prezrádza frontman skupiny Dominik Kitko.

SAYS tvoria štyria hudobníci, ktorí sa dali dokopy v Bratislave na jeseň 2014. Odvtedy pracujú na spoločných skladbách, ktoré často rozoberajú do najmenších detailov, a rovnako ako na precíznom muzikantskom prevedení, si dávajú záležať na osobitom zvuku a skladbe pesničiek.

Nahrávanie a produkciu albumu kapela zvádla takmer výlučne vo vlastnej réžii. Okrem bicích, ktoré boli nahraté v štúdiu Pulp, si všetky ostatné nástroje chalani nahrali svojpomocne, vo vlastnej skúšobni. Finálny mix zverili do rúk Mareka Rakovického z LVGNC Studios, o master sa postaralo SG Studio.

Ak chcete o SAYS vedieť viac, sledujte ich Facebook https://www.facebook.com/saysofficial/ a vypočujte si debutové EP Violation Of, ktoré si v digitálnej forme môžete voľne stiahnúť na https://saysofficial.bandcamp.com.

Video: SAYS - Silhouettes