Debutový album Priestor pre dušu od EDGAR-a vychádza už aj v digitálnej forme

Debutový album Priestor pre dušu od EDGAR-a vychádza už aj v digitálnej forme

Slovenské rockové zoskupenie EDGAR uviedlo v prvej polovici tohto roka na trh svoj debutový album s názvom Priestor pre dušu. Od minulého týždňa je všetkým nadšencom kvalitnej hudby dostupný už aj v digitálnej forme. Vypočuť a zakúpiť sa dá na iTunes, Deezer, Spotify a ďalších.

Projekt Edgar vznikol na podnet lídra a speváka Joža Planého. Rodáka z Liptovskej Osady ste mali možnosť poznať z kapely Les´nazmes, ktorá za jeho pôsobenia vydala 2 albumy a na produkcii jedného z nich sa podieľal Laco Lučenič. Po rozpade kapely, spolu s gitaristom Peťom Pečkom dali život novému rockovému projektu Edgar. Po roku úsilia prinášajú 13 skladieb, ktoré sa nachádzajú na ich prvom albume Priestor pre dušu.

Album vyšiel začiatkom roka pod hlavičkou mladého vydavateľstva a nahrávacieho štúdia TC Lemons z Bratislavy. Podľa slov autora a speváka projektu Joža Planého sa album nesie v progresívnom gitarovom duchu, okorenený zaujímavými elektronickými prvkami, od prvej skladby Čo si zač až po poslednú, ktorou je cover od skupiny Team Držím ti miesto.

Vybrané skladby z albumu si môžete vypočuť priamo na soundcloude. Videoklip k pilotnému singlu „Ruku na to“, ktorý režíroval producent a hudobník Martin Hasák, si môžete pozrieť na youtube. Digitálny download albumu Priestor pre dušu alebo jednotlivých skladieb je dostupný na streamovacích službách Spotify, iTunes, Deezer alebo na Amazone. CD sa dá taktiež zakúpiť v kamenných obchodoch alebo na stránke vydavateľstva TC Lemons.

Video: Edgar - Ruku na to