Dnes začína vypredaný festival Grape 2016

Dnes začína vypredaný festival Grape 2016
foto: Róbert Jakubička

Na Piešťanskom letisku dnes štartuje siedmy ročník festivalu Grape. Lístky sa minuli už v pondelok, keď organizátori hlásili vypredané.

Festival označovaný aj ako Pohoda pre mladých otvorí svoje brány o 12-tej hodine. Témou aktuálneho ročníka, ktorú každoročne organizátori menia, je tentokrát slušnosť, nevinnosť, a teda dresskódom je biela farba. Rovnako biela farba dominuje aj v merchovom oblečení festivalu, na plagátoch a aj vo výzdobe areálu.

Medzi najväčších headlinerov festivalu patrí dánka , ktorá sa po roku vracia na piešťanske letisko. Jej minuloročné vystúpenie bolo prerušené búrkou a organizátori dodržali svoj sľub, že MØ ešte uvidíme. Podobný osud postihol aj Netsky-a, ktorý minulý rok svoju show narozdiel od MØ ani nezačal.

foto: Róbert Jakubička zdroj: ahudba.sk

S najväčšou hitovkou príde na festival nemecké trio známe ako Milky Chance. Ich skladba Stolen Dance zdebutového albumu Sadnecessary (2013) má na youtube vyše 260 miliónov prehraní. O indie-rockovú klasiku sa postarajú angličania Bloc Party. Kapela vydala svoj prvý album už v roku 2005, ten posledný – piaty v poradí, predstavili začiatkom roka 2016.

Video: Milky Chance - Stolen Dance

Silné slovenské zastúpenie

Okrem množstva zahraničných interpretov dostanú svoj priestor aj slovenské stálice ako Chiki Liki Tu-a, Billy Barman, Para, Jana Kirschner alebo Longital. Unikátne predstavenie po názvom Kokosy na snehu prinesie zoskupenie VEC, Zverina, Haf, Škrupo, Supa, Delik.

Okrem hudobného programu ponúka festival aj bohaté možnosti pre športové vyžitie. Vo Fair Play Zóne nájdete minirampu, streetballové ihrisko, frisbee, futbal, ale aj golfové trenažéri.

foto: Róbert Jakubička zdroj: ahudba.sk
Značky: Festivaly