Chiki Liki Tu-A spustili predpredaj nového albumu a ohlásili jesenné turné

Chiki Liki Tu-A spustili predpredaj nového albumu a ohlásili jesenné turné
foto: Róbert Jakubička

Turné kapely Chiki Liki Tu-A začína sa dvoma koncertmi 14. a 15. októbra v bratislavskom klube Randal a jesenná koncertná šnúra k pripravovanej novinke skončí 26. novembra v Trenčíne.

V súvislosti s už spusteným pred­predajom novinky 3×4=13, ktorá bude obsahovať známe skladby Chiki Liki Tu-A upravené pre veľkú dychovú sekciu, cover verzie a live nahrávky, majú fanúšikovia kapely na výber z dvanástich balíčkov. „Opäť sme to postavili na podpore kapely od stiahnutia digitálneho albumu cez reálny nosič až po extrémizmus typu krstný rodič alebo súkromný koncert. Opäť budú k dispozícii originálne tričká súvisiace s vizuálom aktuálnej platne,“ upresňuje basgitarista. Stačí si kliknúť na predpredaj.chi­kiliki.sk.

Opäť pôjdu na poštu

Fanúšikovia nájdu svoje balíčky v deň vydania albumu 10.októbra prostredníctvom pošty, kam skupina pôjde podľa slov Martina Višňovského s obsiahlou zásielkou už po štvrtýkrát. „Spolupracuje sa nám dobre, len keď vidím, že teraz nechcú rozposlať informácie o Bašternákovi, tak mi je z toho smiešno a dúfam, že za ten čas sa nestane aj nám to, že budeme nepovolenou skupinou v tejto republike a tým pádom ani nám nebude chcieť pošta poslať balíčky. Ozývajú sa nám ľudia z rôznych kontinentov. Človeka aj prekvapí, keď mu prídu peniaze napríklad z Kanady. Len či nás nezakážu práve kvôli tomu, že nás podporujú zahraniční kapitalisti?“

Ďalšia výdatná porcia koncertov

Za túto jeseň si skupina pripíše na svoje konto ďalších osemnásť koncertov, z ktorých budú dva krstné, jeden v Bratislave a druhý v Prešove. Skupina sa tiež krátko predstaví v susednej Českej republike, momentálne iba na koncertoch v Prahe a Olomouci. „Jazdili sme aj väčšie turné, už len pri samotnej žltej platni. Ale po všetkom, čo sa odohralo za posledný rok aj pol, nielen koncertne, ale aj vydaním albumu, reedícií a live DVD, rozhodli sme sa, že to spravíme len na tomto úseku a nebudeme viac dupať na plyn. Dalo by sa to, ale bolo by to asi na škodu veci,“ pozýva Martin Višňovský na koncerty. Oveľa viac vystúpení skupina odohrá v českých mestách na jar, pribudnú ďalšie zastávky na Slovensku a skupina zavíta aj do okolitých krajín. Lístky na jesenné turné k albumu 3×4=13 budú v predpredaji od 7.septembra v sieti Ticketportal.

Chiki Liki Tu-A 3×4=13 Tour

14.10. Bratislava, Randal
15.10. Bratislava, Randal
18.10. Trnava, Artklub
19.10. Praha, Rockcafé
20.10 Olomouc, 15minut
21.10. Piešťany, Žiwell
22.10. Brezno, Bombura
4.11. Prešov, Christiania
5.11. Prešov, Christiania
10.11. Košice, Collosseum
11.11. Martin, Mestská scéna
12.11. Žilina, Smer club
17.11. Banská Bystrica, Klub 77
18.11. Ružomberok, Relax čajovňa
19.11. Lučenec, Pivovar Franz
24.11. Nitra, Music a café
25.11. Kremnica, Akropola
26.11. Trenčín, Klub Lúč

redakciu informoval Edo Kopček, PR manažér skupiny Chiki Liki Tu-A