Ľudové Mladistvá spájajú folklór, jazz, vážnu a energickú modernú hudbu

Ľudové Mladistvá spájajú folklór, jazz, vážnu a energickú modernú hudbu

Mladý skladateľ Martin „Majlo“ Štefánik predstavil energické Ľudove Mladistvá. Fúzia zdanlivo nesúrodych prvkov vyvolá v každom milovníkovi hudby nezabudnuteľný zážitok v podobe umelecko-uceleného a profesionálneho hudobného prevedenia.

Skladby sú navyše obohatené autorskou kompozíciou talentovaného len 23-ročného skladateľa, klaviristu a zakladateľa projektu Martina „Majla“ Štefánika. „Zrodu myšlienky vytvorenia projektu Ľudove Mladistvá predchádzalo napísanie a nahratie ôsmich variacií na tému "Ej, padá, padá rosička“ v lete 2015," objasnil Majlo zdroj inšpirácie pre vznik projektu.

Video: Martin Majlo Štefánik - Ej, padá padá rosička

„Po úspešnom ohlase na skladbu som sa rozhodol pokračovať vo väčšom – farebnejšom zvuku, a tak tomu bude aj v budúcnosti,“ dodal študent jazzu na VOŠ Jaroslava Ježka v Prahe Martin „Majlo“ Štefánik. Okrem iného môžeme Majla vidieť aj na pódiu s osobnosťami, ako Emma Drobná, AMO, General Foxx, Celeste Buckingham, La3no Cubano a daľšími.

Najnovšou štúdiovou nahrávkou z tvorivej dieľne je skladba „A ja taká čárna“, ktorú Majlo zverejnil minulý pondelok. Skladba vznikla v štúdiu Musae Polymnia pod taktovkou Juraja Lehutu, ktorý sa so svojim tímom postaral o zvuk aj videozáznam.

Video: Martin Majlo Štefánik - A ja taká čarná