Mladé slovenské kapely dostávajú priestor na demovnicovom koncerte Rádia_FM

Mladé slovenské kapely dostávajú priestor na demovnicovom koncerte Rádia_FM

Október prináša čerstvý vzduch aj na domácu hudobnú scénu. Projekt Demovnica_FM sleduje dlhodobo novinky na týždennej báze a tie najzaujímavejšie kapely predstaví aj na najbližšom demovnicovom koncerte.

V stredu 12. októbra sa v Nu Spirit Clube v Bratislave odprezentujú domáci Says, Bob Delay a dve formácie z východu – Detox Of a Pony a Stevie Heart. Vstup na akciu je voľný, tak neváhajte a príďte si privoňať ku kapelám, ktoré zatiaľ nemajú svojho oficiálneho vydavateľa.

Stevie Heart je umelecké meno Štefana Emödiho a vyjadruje jeho snahu „spriateliť sa prostredníctvom hudby so svojím srdcom.“ Stevie sa označuje za multižánrového umelca, a tak môžete v jeho tvorbe zachytiť jazz, blues, rock aj pop. Jeho inšpiráciou sú John Mayer, Jamie Cullum a slovenský hudobník Jaro Filip. Na jeseň vydal svoj debutový album Simple Life, na ktorom sa nachádzajú najmä anglické pesničky, v októbri však predstavil aj slovenskú skladbu Som v tom. Ide pôvodne o pieseň Out Of Control, ktorú pretextoval do slovenčiny kvôli súťaži Košický zlatý poklad 2016. Na demovnicovom koncerte pravdepodobne predstaví aj druhú pieseň v slovenčine Zhlboka.

Video: Stevie Heart - Som v tom

Skupinu SAYS tvoria štyria mladí, no skúsení muzikanti, známi z iných zaujímavých kapiel. Bubeník Tomáš Hríbik na koncertoch doprevádza berlínskych Deaths, gitarista Lukáš Hlaváč patrí do novej zostavy Got Blue Balls, basgitarista Roman Hríbik bol súčasťou dnes už nefungujúcich Plastic Swans a spevák, líder skupiny Dominik Kitko pred časom zaujal so svojou bývalou kapelou Franny’s Coat. Says sa dali dokopy v Bratislave na jeseň 2014. Odvtedy sústredene pracujú v skúšobni na spoločných skladbách. „Naše nápady často rozoberáme do najmenších detailov. Tak ako nám záleží na precíznom muzikantskom prevedení, je pre nás dôležitý aj osobitý zvuk, texty a nevšedná skladba pesničiek,“ hovoria členovia kapely. V Demovnici zaujali so singlom Silhouettes, ktorý nájdete aj na ich debutovom EP Violation Of. Kapela momentálne pracuje na novej skladbe Memories, ktorú chce vydať do konca októbra.

Hudba bratislavskej kapely Bob Delay je inšpirovaná najmä rockom, bluesom a jazzom. Skupinu tvoria Tomáš Hambálek (spev a gitara), Michal Homola (basgitarista) a Jakub Vizner (bicie). V apríli tohto roka vydali svoje debutové EP 247 slov, ktoré tvoria tri skladby Ráno, Hľadal som a Cesta. Tie predstavujú 24-hodinový príbeh vyrozprávaný presne 247 slovami. Bob Delay v súčasnosti pripravujú nový singel Sakrálna a k nemu videoklip. Text piesne napísal Prezident Lourajder. Po krátkej letnej pauze sa na jeseň chystajú viac koncertovať. V pláne tiež majú podľa ich slov „plnohodnotný album.“

V skladbách Detox Of a Pony (DOPA) môžete zachytiť prvky rocku, bluesu a rock'n'rollu. Duo Juraj Beňačka a Matúš Folvarčík zo Starej Ľubovne tvrdí, že basa a bicie sú všetko, čo potrebujú na "stejdži.“ Autenticitu zvuku si zachovali aj na nahrávke Pygmalion efekt, ku ktorej vznikol aj psychedelický videoklip. DOPA aktuálne pracujú na prvom EP Tento rok ste ich mohli vidieť aj na rockovom festivale TopFest.

Kapely zahrajú v stredu 12. októbra v poradí:
1. Stevie Heart
2. Detox of a Pony
3. Says  4. Bob Delay

FB Event: https://www.facebook.com/…83849502451/