Martin Valihora: Je mi cťou, že si na ONE DAY JAZZ Festivale zahrám s nositeľom Grammy Lee Ritenourom

Martin Valihora: Je mi cťou, že si na ONE DAY JAZZ Festivale zahrám s nositeľom Grammy Lee Ritenourom
foto: Richard Svoboda

Výnimočný ONE DAY JAZZ Festival je tu! Už v pondelok 28. novembra zahrajú v Bratislave svetové hudobné esá. Podujatie má tento rok jeden z najlepších line-upov v doterajšej histórii, fanúšikovia kvalitnej hudby si vychutnajú skutočné legendy.

K nezabudnuteľným zážitkom bude patriť koncert nositeľa Grammy Award, svetoznámeho gitaristu Lee Ritenoura s formáciou, ktorá je vskutku unikátna. Zahrá s ním renomovaný slovenský hráč na bicie Martin Valihora, klávesák Jesse Milliner a basák Reggie Washington. K ďalším skvelým lahôdkam ONE DAY JAZZ Festivalu patrí vystúpenie formácie Children of the Light, ktorú tvorí Danilo Pérez, John Patitucci a Brian Blade, ale aj koncert Dana Bártu s Robert Balzar Triom! Príďte v pondelok 28.11. do Istropolisu v Bratislave, 30.11. do Mestského divadla v Žiline a 2.12. do Ges klubu v Košiciach!

„Som naozaj rád, že sa nám podarilo dostať na Slovensko tohto skvelého umelca. Lee Ritenoura poznám osobne z môjho pôsobenia v zahraničí, skamarátili sme sa a začali sme spolu hrať. Už pred rokmi som ho pozval na ONE DAY JAZZ Festival, vtedy tu hral po prvý raz a s inými hudobníkmi. Teraz, po nejako čase, sme sa opäť spojili a pozval som ho znova na Slovensko. Dali sme dokopy kapelu, ktorá je trošku iná ako predtým, no sú to fantastickí hudobníci. Lee Ritenour tentoraz vystúpi s klávesákom Jesse Millinerom, basákom Reggie Washingtonom a je mi veľkou cťou, že štvrtý do partie budem ja osobne,“ vraví riaditeľ festivalu Martin Valihora.

Jeden z najlepších slovenských hráčov na bicie Martin Valihora, už s vynikajúcim gitaristom Lee Ritenourom aj s ostatnými legendami z tejto formácie hral a bol to skvelý zážitok preňho, aj pre poslucháčov.

„Je to veľmi prirodzená, fantastická spolupráca, v žánri, ktorý máme naozaj radi. Pre mňa je to veľké potešenie. Títo hudobníci vedia jazz podať tak, že je prístupný aj širšiemu publiku,“ dodáva Martin Valihora.

Okrem tejto formácie čakajú fanúšikov aj ďalšie výnimočné zážitky. Jazzové legendy Danilo Pérez, John Patitucci a Brian Blade so svojou formáciou Children of the Light zahrajú na Slovensku po prvý raz. Nadšenci jazzu si vychutnajú aj uznávaného slovinského saxofonistu Jure Pukl Trio s Joshom Ginsburgom a Gregom Hutchinsonom, ktorého označujú za jedného z najvýznamnejších bubeníkov svojej generácie. A obľúbený Dan Bárta vystúpi s Robert Balzar Triom s veľkými novinkami.

„Tento rok máme naozaj najsilnejší line-up v histórii, pretože ponúkneme najväčšiu koncentráciu počtu svetových jazzových legiend na jednom pódiu v jeden deň. Som presvedčený o tom, že koncerty budú naozaj stáť za to,“ uzavrel Martin Valihora.

Na ONE DAY JAZZ Festivale zahrá aj inštrumentálny jazz-metalový projekt European Mantra zo susedného Maďarska na čele s lídrom, fenomenálnym fusion bubeníkom Gergőm Borlaiom. Príležitosť dostali i nové tváre slovenskej inštrumentálnej scény – zoskupenie Tryptych a projekt gitaristu Petra Tomka Los Massakeros. Festival zavíta do troch miest. Po pondelkovom koncerte v Bratislave sa na skvelých hudobníkov môžu fanúšikovia tešiť 30.11. v žilinskom Mestskom divadle a 2.12. v košickom Ges klube. Viac informácií sa dozviete na www.onedayjazz.sk. Lístky na festival si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal.sk

Značky: Festivaly