Festival Sziget zverejnil prvých 14 mien jubilejného ročníka

Festival Sziget zverejnil prvých 14 mien jubilejného ročníka zdroj: Sziget festival

Týždenný festival Sziget pozná už prvé mená programu jubilejného 25 ročníka festivalu. Je to iba prvá a malá časť celého obrieho festivalu, kde sa každý rok odohráva takmer dvesto koncertov všetkých hudobných žánrov, divadelných a umeleckých predstavení. Ostrov slobody, na ktorom sa festival koná, privíta fanúšikov z celého sveta od 9. do 16. augusta 2917. Zlacnené vstupenky sú v predaji do 31. 12. 2016.

Séria oznamovania štartuje tentokrát hneď niekoľkými menami a poteší hlavne priaznivcov popovej a elektronickej scény. Záverečný deň jubilejného 25. ročníka sa nezaobíde bez poriadnej party a ohňostroja. Dimitri Vegas & Like Mike budú sprevádzať tradičnú záverečnú show Szigetu.

Hlavné pódium obsadí svojou energickou šou Major Lazer, zatiaľ čo Tom Odell vsadí svoj šarm, rovnako ako severoírsky poprockový Two Door Cinema Club.

V programe gigantického stanu A38 oznamuje Sziget tentokrát hneď niekoľko zaujímavých vystúpení so širokým hudobným záberom: Bad Religion, DJ Shadow, Kensington, Mac DeMarco, Oh Wonder, Vince Staples, Gus Gus a GTA. No a poriadnu tanečnú párty v krytej Aréne zabezpečia aj Oliver Heldens a W&W.

Prvé mená budúcoročného Szigetu sú známe, organizátori však oznámia v nasledujúcich mesiacov stovky ďalších interpretov a umelcov. Aj napriek tomu je už teraz predaných viac ako 25 % vstupeniek. Sziget aj v roku 2016 patril medzi najlepšie európske festivaly. Svedčí o tom aj fakt, že je opäť nominovaný na Best Major Festival 2016 v rámci European Festival Awards a aj v kategórii najobľúbenejší festival umelcov.

Video: Two Door Cinema Club - Something Good Can Work

Video: Tom Odell - Another Love

Značky: Festivaly