Februárová Pohoda Párty v A4 s kapelami Heymoonshaker a Gonsofus

Februárová Pohoda Párty v A4 s kapelami Heymoonshaker a Gonsofus
foto: Gabriela Zigova zdroj: Festival Pohoda

Britská dvojica Heymoonshaker zahrá v sobotu 4. februára na Pohoda Párty v A4-ke. Nadupaná kombinácia beatboxu, chrapľavého spevu a bluesovej gitary patrila medzi najlepšie koncerty Pohody 2015. Okrem nich sa predstaví rusko-maďarské duo Gonsofus a o afterparty sa postará DJ Džbán, ktorý bude hrať, „až kým sa nerozbije“.

Súčasťou Pohoda Párty bude aj premietanie dokumentu Pohoda 2015, Pohoda Shop, akcia „Permanentka na Pohodu s pralinkami“ a Urpiner s výberom štyroch druhov pív. Lístky na Pohoda Párty si môžete zakúpiť v predpredaji v sieti Ticketportal za 10 €. Na mieste bude cena vstupeniek 15 €. Začiatok akcie je naplánovaný na 20:00.

Heymoonshaker – svetový Beatbox Blues z novozélandských u­líc

Britská dvojica Heymoonshaker počas svojich vystúpení spája 7 dekád vzdialený blues a beatbox. Bluesman Andrew Balcon a prskajúci beatboxer Dave Crowe zveľaďovali svoje umenie predovšetkým pred najúprimnejším klubom na svete – na ulici. A práve na ulici (len na opačnom konci sveta, než na akom sa narodili) sa títo muzikanti stretli. Z Nového Zélandu si to namierili do Švédska a odtiaľ do francúzskych ulíc. Tu si vybudovali renomé kapely, ktorá si pre slušný honorár nemusí zložiť klobúk z hlavy.

Francúzsky Rolling Stone o nich napísal: „Dobre vyvážený mix úsmevov, slovných súbojov a pôsobivé predstavenie poskytujúce hlboké emócie. Oslňujúce!“ Potom to už išlo rýchlo. Predkapela Walk Off The Earth, festivaly Printemps de Bourges, Sziget, Glastonbury, prvé EP Shakerism, debut Noir, americké turné, video s vyše 25 miliónmi pozretí…

Ako však komentoval rastúcu popularitu Dave Crowe: „K akémukoľvek bohatstvu by som prišiel, ostanem navždy pouličným muzikantom."

Gonsofus

Mladý ruský umelec** Sasha Mamaev** je lídrom projektu Gonsofus. Pod týmto názvom vystupuje od svojich študentských čias v Bostone s rôznymi muzikantmi, alebo v štýle one-man-show. Kapele nehrozí, že z nej odíde spevák, gitarista, basgitarista, klávesák ani saxofonista. Všetky tieto pozície totiž vykrýva s pomocou rôznych efektových a loopovacích krabičiek Sasha sám. Na bicích a perkusiách ho sprevádza Gábor Tokár z Maďarska.

Gonsofus produkuje mnohojazyčný a tanečný mix žánrov reggae, dub, hip hop, funk, folk a afrobeat. Na konte majú 3 nezávislé albumy a 5 úspešných turné v rámci Európy. O dobrú náladu sa postarali aj počas piatkového popoludnia na Orange stage-i na Pohode 2015.

Video: Heymoonshaker - Colly Drop

Video: Gonsofus - Soul Searchers

Interpreti: Gonsofus, Heymoonshaker
Značky: Koncerty