Projekt Molynlet zverejňuje animovaný videoklip Bunker

Projekt Molynlet zverejňuje animovaný videoklip Bunker

Hudobno – vizuálny projekt dvoch autorov: Gabriela Kuráka a Pištu Kleina, predstavuje prvý singel a videoklipom ku skladbe Bunker.

Projekt vznikol prirodzene na základe fungujúcej chémie medzi autorskou dvojicou. Okrem hudby je dôležitou súčasťou aj príbeh a obrazová príloha, ktorá súvisí s textami. Posúva ale projekt do ďalšej roviny.

Prvým vypusteným singlom je skladba Bunker. Videoklip k nej vytvoril Marián Vredík. Z jeho doterajšej tvorby významnú časť tvorí spolupráca zo skupinou Čisté Tvary a ako spoluautor sa podieľal aj na novom klipe pre projekt Hrana.

Video: Molynlet - Bunker

Animovaný videoklip je sčasti inšpirovaný Gabrielovými textami, ktoré sa tak isto pohybujú na rozhraní reality a fikcie, pričom surovosť a napätie sa rýchlo strieda s iróniou a uvoľnením. Príbeh má preto dve roviny, ktoré sa cez seba prelínajú. Ďalšie piesne a klipy bude skupina zverejňovať postupne.

Molynlet je hudobno – vizuálny projekt dvoch autorov: Gabriela Kuráka a Pištu Kleina. Gabriel je maliar, básnik, muzikant v jednej osobe. V tomto projekte je zodpovedný za spev, texty a všetko kreslené a napísané. V Minulosti pôsobil ako člen Lučenskej rock/alternative skupiny KARANTÉNA . Žije a pracuje v Lučenci.

Stefan Klein je gitarista, skladateľ, editor a výstupná kontrola, zodpovedný za hudbu v tomto projekte. V minulosti pôsobil v skupinách NAVARA a ANTICAGE . Od roku 2004 žije a pracuje v Londýne UK.