Štvrtý ročník festivalu 'whoneedslyrics?!' štartuje už o dva týždne

Štvrtý ročník festivalu 'whoneedslyrics?!' štartuje už o dva týždne zdroj: welostthesea.com

Bratislavský festival hypnotickej hudby s názvom Whoneedslyrics?! po roku opäť ponúkne špičku svetového i domáceho post-rocku, experimentálnej hudby, post-metalu či elektroniky. Návštevníci sa tento rok môžu tešiť na multižánrový lineup či rozšírenie festivalu na 3 dni (31.5.-2.6.2017). Festival sa opäť vráti do centra Bratislavy, do klubu British Rock Stars.

Headllinerom v poradí už 4. ročníka festivalu je austrálska kapela We Lost The Sea. Post-rock vo svojej najlepšej podobe, obrovský objav scény posledných rokov sa albumom Departure Songs (2015), ktorý má na youtube milióny vypočutí, definitívne zaradil medzi svetovú post-rockovú špičku. Fantastické zvukové steny a erupcie sľubujú naživo naozaj obrovský zážitok.

Video: We Lost The Sea - Departure Songs

Brazílčania Labirnto sa na whoneedslyrics?! festival vracajú po 2 rokoch. Najzaujímavejší brazílsky hudobný export pre fanúšikov post-rocku či post-metalu prinesie do Bratislavy poriadnu divočinu. Ich živé koncerty sú známe obrovskou energiou, ale aj pomalšími droneovými pasážami. Inak tomu nieje ani pri francúzskych post-rockeroch Lost In Kiev. Kapela inšpirovaná hviezdami ako Russian Circles, 65daysofstatic, Cult of Luna, či Mogwai sa pred bratislavských fanúšikov postaví vôbec po prvý krát.

Svojho zástupcu bude mať na festivale i Česko. Kapela Manon Meurt je azda momentálne to najlepšie, čo česká scéná ponúka. Ich skladby sú plné nežnosti ale aj hluku, na konte majú vystúpenia na festivaloch ako Pohoda či Eurosonic, predskakovali My Bloody Valentine, odohrali pár európskych turné a konečne zavítajú aj na whoneedslyrics. Jednoducho svetový shoegaze z “domácej“ scény.

Video: Manon Meurt - We Are

Post-metal má na festivale svoje tradičné miesto, tento rok žáner reprezentuje kapela Autism z Litvy – podľa mnohých kritikov jedna z najlepších mladých kapiel “tvrdej hudby“. Elektroniku na festivale zahrá Alex Kelman z Ruska či čoraz populárnejší domáci talent Whithe.

Video: Whithe - Mistakes

Kapela MAIRA z Viedne vo svojej tvorbe kombinuje indie, punk, blackgaze a post-rock a o tom že to ide vás presvedčia už v prvý deň festivalu.

Špina, hluk, blato a láska? Týmito slovami zvyknú na svoje koncerty pozývať bratislavčania 52 Hertz Whale. Táto pomerne mladá kapela sa už svojim debutovým EP zaradila k tomu najzaujímavejšiemu z domácej scény. Momentálne nahrávajú nové skladby a niektoré z nich určite zaznejú aj na whoneedslyrics?! festivale. Ďalšími zástupcami domácej scény sú kapely Untitled Sea, Zoo and Aquarium a ama. https://youtu.be/qmcBNUaHrVI

Vstupenky sú v predaji na https://tootoot.fm/…db0c6cc5160d alebo priamo v British Rock Stars na hornom bare.  Cena 3 dňovej pernamentky je 17€, jednodňové lístky budú v

Značky: Festivaly