Ľudové Mladistvá usilovne pracujú na novom albume, pre fanúšikov majú výzvu

Ľudové Mladistvá usilovne pracujú na novom albume, pre fanúšikov majú výzvu

Kapela Ľudové Mladistvá sa od víťazstva ceny Radio_Head Awards nezastavila, získali jazzové ocenenie v Česku a ich originálne vystúpenie môžete počas leta uvidieť na viacerých podujatiach, okrem iného aj na festivale Pohoda či na českom showcase festivale Crossroads. Zároveň s mnohými koncertmi usilovne pracujú na novom albume, ktorého vydanie plánujú na jeseň pod hlavičkou vydavateľstva go2stage.

Práve pri tejto príležitosti sa rozhodli zapojiť do tvorby albumu aj svojich fanúšikov. “Na albume máme miesto ešte pre jednu skladbu, a tak sme sa rozhodli dať priestor ľuďom, ktorí na album čakajú a podporujú nás, čo nás motivuje každý deň pokračovať ďalej. Určite máte aj vy obľúbené rôzne ľudové skladby z detstva alebo možno poznáte nejakú regionálnu špecialitu, o ktorej by sa mohlo aj vďaka nášmu spracovaniu dozvedieť širšie publikum. Budeme vďační za každý tip a som veľmi zvedavý, ktorú skladbu nakoniec na album pripravíme,” hovorí frontman kapely Ľudové Mladistvá Martin Majlo Štefánik.

Odmenou pre jedného z fanúšikov bude podpísané CD s osobným venovaním a poďakovaním. Návrhy na ľudové skladby, ktoré by ste chceli počuť v unikátnom prevedení Ľudových Mladistiev môžete posielať priamo do správy na ich Facebook stránke s označením “*TIP NA ĽUDOVKU*”.

Video: Ľudové mladistvá - Ej padá padá rosička

Všetky skladby kapely Ľudové Mladistvá sú inšpirované folklórnou melódiou, ale finálna úprava je vlastnou autorskou tvorbou. Originálny hudobný nápad kombinovať tradičnú ľudovú hudbu s prvkami jazzu, vážnej aj modernej hudby začal v roku 2015, keď sa Majlo pustil do prerobenia starej archívnej nahrávky skladby Ej, padá, padá rosička. Za pomoci SĽUK-u pridal čoskoro aj ďalšie skladby a vznikol tak koncept, ktorý oslovuje domáce aj zahraničné publikum. Najbližšie koncerty ako aj ďalšie aktuálne informácie zo života kapely Ľudové Mladistvá nájdete na ich oficiálnej Facebook stránke.

Vydavateľstvo go2stage podporuje alternatívne kapely

Vydavateľstvo go2stage sa prioritne venuje mladým kapelám alternatívneho charakteru. Vydavateľstvo doposiaľ vydalo album kapelám Millhouse, Fúzy Múzy, Martina Javor, Saténové ruky, Tante Elze – digitálne EP. Albumy Martiny Javor a Saténových rúk sa objavili medzi top slovenskými albumami roka 2015. Najnovšie začína go2stage spoluprácu s mladým talentovaným interpretom vystupujúcim pod menom Adalbert, s prešovskou kapelou Papyllon a kapelou Ľudové Mladistvá, ktorá získala ocenenie Radio_Head Awards 2016 v kategórii Objav roka.