Prešovská kapela Papyllon predstavuje nový singel ‘Seventeen Baby’ aj s klipom

Prešovská kapela Papyllon predstavuje nový singel ‘Seventeen Baby’ aj s klipom

Prešovskú kapelu Papyllon tvoria štyria priatelia, ktorý spája spoločná vízia a láska k hudbe. V roku 2015 vydali úspešné EP ‘Sink or Swim’, ktoré zaujalo mnohých fanúšikov domácej hudobnej scény, začiatkom leta predstavia očakávaný rovnomenný debut “Papyllon”, ktorý vychádza pod hlavičkou vydavateľstva go2stage s podporou FPÚ – Fondu na podporu umenia. Ako ochutnávku fanúšikom ponúkajú prvý singel ‘Seventeen Baby’ aj s novým klipom.

Klip k skladbe Seventeen Baby sa natáčal v priestoroch Východoslovenskej galérie v Košiciach. Filmársky sa o klip postaral Ondrej Rychnavský a.k.a. Ryon, ktorý je aj dvorným fotografom kapely. Klip je nakrútený spomalene na jeden záber. Skladba je o vzťahu k “nezrelej” žene, ku ktorej vás síce ťahá silný pud, ale racionálne vám je jasné, že to nikdy fungovať nebude. V skladbe hosťuje Jaroslav Janek na trúbke, ktorá skvele dopĺňa melancholickú atmosféru.

Video: Papyllon - Seventeen, baby

Tvorba debutového albumu ich spojila

Kapela Papyllon vznikla v roku 2012, ale dodnes podľa vlastných slov čakajú na svoj skutočný začiatok, ktorý aktuálne pripisujú k dátumu vydania prvého albumu. Spoznali sa pri spolupráci na “tribute” projekte kapely Queens of the Stone Age, kde hralo viacero hudobníkov a medzi nimi aj celý budúci Papyllon. “Keď sa pozrieme vyslovene na prešovskú hudobnú scénu, je vlastne zaujímavosťou, že sme stále spolu. Zažili sme mnoho kapiel alebo projektov, ktoré mali veľké oči, no vždy to na niečom stroskotalo. Nás práca na albume utužila nie len po hudobnej, ale aj ľudskej stránke. Sme predovšetkým kamaráti.”

Koncertovať chcú aj v zahraničí

Chalani z kapely Papyllon sa posledný polrok venovali tvorbe pesničiek a nahrávaniu albumu, koncertovanie muselo ostať v úzadí. Po vydaní albumu chcú vyraziť na turné a predstaviť fanúšikom nový hudobný program, ktorý bude korešpondovať so súčasným zvukom albumu. Sériu koncertov chystajú na jeseň, osloviť chcú čo najviac ľudí doma ale aj v zahraničí. “Úlohou našich anglických textov je posunúť nás z lokálnej scény ďalej, čo sa nám už aj pri EP čiastočne podarilo koncertmi v zahraničí a budeme v tom pokračovať,” hovorí bubeník Lukáš.

Aké sú sny členov kapely Papyllon po vydaní albumu a čomu sa venujú okrem hudby?

Naplno sa venujeme hudbe. Lukáš (bicie) sa navyše živí prekladaním, učením angličtiny a aj bicích na umeleckej škole. Jakub (basgitara) sa spolu s otcom venuje tvorbe vitráží a spekaného skla. Cieľ kapely je jasný – tvoriť a predvádzať hudbu na veľkých pódiách najlepšie ako vieme a dokázať, že fúzia na prvý pohľad nezlučiteľných žánrov ako sú rock, elektro, hip hop, metal a r'n'b je čistá frajerina.

Informácie o go2stage:
Vydavateľstvo go2stage sa prioritne venuje mladým kapelám alternatívneho charakteru. Vydavateľstvo doposiaľ vydalo album kapelám Millhouse, Fúzy Múzy, Martina Javor, Saténové ruky, Tante Elze – digitálne EP. Albumy Martiny Javor a Saténových rúk sa objavili medzi top slovenskými albumami roka 2015. Najnovšie začína go2stage spoluprácu s mladým talentovaným interpretom vystupujúcim pod menom Adalbert, s prešovskou kapelou Papyllon a kapelou Ľudové Mladistvá, ktorá získala ocenenie Radio_Head Awards 2016 v kategórii Objav roka. Vydanie albumu ‘Papyllon’ finančne podporil Fond na podporu umenia – FPÚ.

Zdroj: Daniela Grečnerová (PR manažér, Tootoot Live Promotion)
Značky: Nová hudba, Nové videoklipy, Domáca scéna