Korben Dallas predstavujú klip Vietor s burleskovou tanečnicou Lotta Love

Korben Dallas predstavujú klip Vietor s burleskovou tanečnicou Lotta Love
foto: Viktória Akbáriová

Korben Dallas zverejnili klip k ďalšej skladbe z nového albumu Stredovek. Pieseň Vietor dostala atraktívny vizuál so slovenskou burleskovou tanečnicou Lotta Love v hlavnej úlohe. Klip natáčali v priestoroch novootvoreného Luna Baru v bratislavskom Hoteli Kyjev.

“Lotta Love patrí vo svojom obore medzi špičku, boli sme preto veľmi radi, že bola ochotná s nami spolupracovať,” hovorí spevák a gitarista Juraj Benetin. “Atmosféra jej vystúpenia sa dokonale hodí k pesničke, pekne sa dopĺňajú. Bolo by skvelé, keby ľudia mali niekedy príležitosť vidieť túto našu spoluprácu aj naživo.”

Do natáčania klipu kapela zapojila aj svojich priaznivcov. “Chceli by sme sa poďakovať všetkým fanúšikom, ktorí zareagovali na našu výzvu na Facebooku, venovali svoj voľný čas a rozhodli sa v klipe účinkovať,” hovorí bubeník Ozo Guttler. “Prišlo ich necelých tridsať, čo bol presne počet, ktorý sme potrebovali. Boli veľmi milí a aj vďaka nim panovala pri natáčaní skvelá atmosféra.”

Video: Korben Dallas - Vietor

Lotta Love je zakladateľka Bratislava Burlesuqe, prvého burlesque movementu na Slovensku. Ako performerka cestuje po Európe, minulý rok vystúpila aj na burlesque festivale v New Yorku. Za svoje predstavenie Ghost of the City, ktorého vizuál je použitý aj v klipe Vietor, bola ocenená v Miláne a Ženeve. “Veľmi sa teším, že sa nám táto spolupráca podarila,” hovorí Lotta. “Myslím si, že moje vizuálne prevedenie k tejto nádhernej skladbe dokonale sedí.”

Autormi videoklipu sú Michal Masarovič a Peter Lieskovský z produkčného tímu Epic Production. “Bolo pre nás veľkým potešením spolupracovať s takými profesionálmi, akými sú Lotta Love a Korben Dallas,” hovorí Michal Masarovič. “S Lottou sa poznáme už dlhšie, keďže jej tím Bratislava Burlesque je naším dlhodobým klientom. S chalanmi z kapely sme spolupracovali po prvý raz, ale na pľaci to nebolo vôbec vidieť. Rýchlo pochopili nápad, ktorý sme navrhli, a stotožnili sa s ním.”

Pre Korben Dallas sa v týchto týždňoch naplno rozbehla bohatá letná koncertná sezóna. Už tento víkend sa kapela predstaví na dvoch zaujímavých podujatiach v Českej republike. V piatok odohrá open-air koncert v Tiskárni na Vzduchu v pražskej Stromovke a v sobotu sa predstaví na medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch. „Je pre nás veľká česť, že budeme zatvárať karlovarský festival. Berieme to veľmi vážne, snáď sa nám podarí odohrať dobrý koncert,“ hovorí basgitarista Lukáš Fila. V druhej polovici júla čakajú kapelu ďalšie koncerty na západnom, strednom aj východnom Slovensku. Okrem toho sa Korben Dallas v júli na niekoľko dní zatvoria do štúdia, kde budú nahrávať hudbu k druhej sezóne seriálu TV JOJ Za sklom.

Koncerty Korben Dallas v júli:

7. 7. Praha – Tiskárna na Vzduchu
8. 7. Karlovy Vary – Medzinárodný filmový festival
21. 7. Gelnica – festival tolerancie Spolu
22. 7. Levoča – Tajomná Levoča
23. 7. Rajecké Teplice – Letné slávnosti
28. 7. Bratislava – Magio pláž
29. 7. Počúvadlianske jazero – Sitno Blues