Víťaz talentovej súťaže „Zahraj si na festivale Slovenské hrady“ kapela Instinct vydáva debutové album

Víťaz talentovej súťaže „Zahraj si na festivale Slovenské hrady“ kapela Instinct vydáva debutové album

Festival Slovenské hrady dáva možnosť mladým kapelám zahrať si na pódiu spolu s významnými slovenskými a českými kapelami. Súťaž mladých talentov vyhrala kapela Instinct. Prečítajte si rozhovor s víťaznou skupinou, ktorej debutové album vyjde presne deň pred festivalom.

Čo vás prinútilo založiť skupinu a kto s týmto nápadom prišiel?
Začalo to úplne nevinne, všetci sme boli začiatočníci a chceli sme si len spolu zahrať. Našli sme sa prostredníctvom inzerátov na internete. Po pár skúškach sme ale začali skladať prvé vlastné piesne a zistili sme, že sa ľudom páčia. Odvtedy sa tomu venujeme naplno už skoro 6 rokov a zdá sa, že ideme správnou cestou, kedže fanúšikov stále pribúda.

Ako sa cítite na pódiu?
Byť na pódiu je pocit, ktorý sa nedá s ničím iným porovnať. Všetku energiu, ktorú do hudby vkladáte viac ako 5 rokov dostanete vždy počas 40 minút celú nazad. Veľká škola bolo pre nás minuloročné turné, ktoré sme absolvovali ako hosť kapely Elán. 10 koncertov na najväčších štadiónoch v ČR aj SR a dokopy viac ako 70.000 divákov. Keď si raz zahráte pred toľkými ľudmi, tak už netúžite po ničom inom, len sa tam vrátiť.

Čo vás počas hrania najviac zaskočilo alebo prekvapilo?
Veľmi príjemné prekvapenie boli práve diváci na turné Elánu. Ľudia väčšinou predkapely nemajú až tak radi, ale nám veľmi fandili, fotili sa s nami po koncerte, písali nám potom správy ako sa im naše vystúpenie páčilo a kde a kedy by mohli prísť na ďalšie.

V akom zložení aktuálne hráte?
Momentálne sme štyria. Sólový spev (Lukáš), bicie (Ondra), basgitara (Martin) a gitara (Miro). Martin je v kapele len dva roky, my traja ostatní to ťaháme od úplného začiatku a vystriedalo sa u nás už niekoľko muzikantov. Len basgitaristov bolo asi tak sedem ☺ Jeden bol až z Malajzie.

Aké máte ambície do budúcnosti?
Momentálne vydávame náš debutový album, po ňom bude turné. Zastavíme sa v štyroch slovenských mestách a v Prahe, ktorá je našim domácim mestom. Hoci sú naše piesne po slovensky, tak sme v kapele dvaja Slováci a dvaja Češi a všetci žijeme v Prahe. Potom už začneme pracovať na ďalšom albume, kde by sme radili posunuli našu tvorbu zase trochu iným smerom.

Čím sa zaoberáte okrem hudby?
Mimo kapelu máme každý svoju prácu, ktorá s hudbou nesúvisí. Vlastne len Ondro je vyštudovaný akustik ☺ Tým si vlastne od kapely aj trochu oddýchneme. Ale zároveň nám pracovné skúsenosti pomáhajú aj pri niektorých činnostiach súvisiacich s kapelou.

Je niečo, čo by ste chceli divákom odkázať alebo ich nejako nalákať a pozvať na váš koncert na festivale Slovenské hrady?

Niektoré naše single už diváci určite budú poznať zo slovenských rádií. Ide hlavne o piesne Na život a na smrť a Medzitým, ktoré patrili medzi najhranejšie domáce piesne. Termín tohoto koncertu však vyšiel tak, že sa uskutoční len deň po vydaní nášho debutového albumu. Diváci si teda budú môcť naše CD aj kúpiť ako úplne prví ľudia na svete! Ešte bude teplé ☺ A zahráme aj piesne z albumu, ktoré ešte nikto nikdy naživo nepočul.

Kapela Instinct vystúpi 9. 9. na festivale SLOVENSKÉ HRADY, ktorý sa koná na hrade Červený Kameň. Zahrajú si na pódiu spolu s poprednými muzikantmi ako sú Desmod, IMT Smile, Tomáš Klus, Korben Dallas, Majk Spirit a H16, Olympic, Arakain a Lucie Bílá a ďalší.

Vstupenky zakúpite do 8.9. za predpredajovú cenu 22 EUR tu:
https://predpredaj.zoznam.sk/…venske-hrady