Bad Karma Boy dokončukú tretí album, pozrite si ich nový videoklip

Bad Karma Boy dokončukú tretí album, pozrite si ich nový videoklip
foto: Róbert Jakubička

Bad Karma Boy vedia ako napísať dobré pesničky. Najnovšie k nim pridávajú singel Na dne rieky, ktorý mal dnes audio a video premiéru na štvrtom rozhlasovom okruhu RTVS – Rádiu_FM. Bratislavská štvorica novým hudobným počinom ohlasuje v poradí tretí album a spúšťa predpredaj na jeho krsty v Bratislave a Prahe.

Singel Na dne rieky uplynulé leto doplnil repertoár Bad Karma Boy na festivalových vystúpeniach na Pohode a Grape Festivale. Aj keď gitarové intro pesničky pripomína plynulé pokračovanie druhého albumu Údolia a kopce, ďalšie takty s pulzujúcou basovou linkou a inštrumentálnymi časťami s náznakmi takmer klubovej elektroniky potvrdzujú neustály progres kapely.

Od soulového zvuku z debutového albumu, cez pop s psychedelickou atmosférou sa Bad Karma Boy posúvajú bližšie k elektronike a čiastočne naznačujú, ako bude znieť ich ďalší album, ktorý opäť vyjde pod značkou Slnko Records (vydavateľstvo zastupuje napríklad Janu Kirschner, Longital, Katarziu či Korben Dallas). Poslucháčov na ňom určite čaká niekoľko zaujímavých prekvapení a už teraz si môžu zapísať do kalendára dátumy koncertných krstov v Prahe (15.11.) a Bratislave (23.11.).

Video: Bad Karma Boy - Na dne rieky

Autormi videa Na dne rieky je dvojica Viktor Cicko a Jakub Gulyás. Prvý menovaný stojí pri vizuálnej identite Bad Karma Boy takmer od začiatku a je tvorcom videí k pesničkám Dunaj, Všetky cesty či Palmy. Jakub Gulyás sa zameriava na módnu fotografiu a často sa zúčastňuje aj projektov, kde hlavným médiom je video.

„Jakuba som oslovil na spoluprácu, lebo má veľký cit pre estetiku obrazu a vie pekne dotvoriť atmosféru skladby,“ hovorí Viktor Cicko a Jakub Gulyás dodáva: “Ako fanúšik kapiel Grizzly Bear, The XX a Wild Nothing som neváhal. Tvorbu Bad Karma Boy vnímam už niekoľko rokov a mám strašne rád ich zvuk a melanchóliu, ktorá z hudby vyžaruje.“

Vydanie tretieho albumu Bad Karma Boy je naplánované na prelom októbra a novembra. Skupina ho uvedie na krstoch v Prahe (15.11. v Café v Lese) a v Bratislave (23.11. v Ateliéri Babylon). Väčšie klubové turné sa potom odohrá na jar 2018.