Žilinčania Dave Brannigan majú nový videoklip k piesni Dancing Clouds

Žilinčania Dave Brannigan majú nový videoklip k piesni Dancing Clouds

Indie-rockeri zo Žiliny Tento rok dosiahli prvú métu. Vydali svoj debutový album, ktorý nesie názov Young Creatures a v týchto dňoch predstavujú videoklip ku skladbe Dancing Clouds.

Doteraz si chalani z kapely až na pár výnimiek zvykli robiť klipy svojpomocne. Pre tento krát sa rozhodli osloviť mladého tvorcu videí Bena Reda. Videoklip vznikol na základe predstavy vizuálu lídra kapely Dušana, ktorým mala byť krása prírody. Dôvodom bola súvislosť s textom piesne, ktorý popisuje pozitívny pohľad na život, pretváranie vnemov na príjemné a veselé. Podstatou bolo upozorniť na to, že život je taký ako ho vnímame. Vhod prišiel Benov plánovaný výlet na Island. Zdokumentovaním jeho cesty a prírodných scenérií vznikol klip k piesni Dancing Clouds.

Video: Dave Brannigan - Dancing Clouds

Dancing Clouds je jedna z najpokojnejších, najpohodovejších a najuhladenejších skladieb na debutovom albume Young Creatures. Ten si môžete vypočuť na všetkých streamingových hudobných službách.
http://www.deezer.com/…bum/43342401
https://itunes.apple.com/…s/1249799542
https://open.spotify.com/…HPmRQmF2lRLD

Dave Brannigan je gitarová kapela zo Žiliny, radiaca sa k hudobnému štýlu zvaný indie rock. Ich tvorba je ovplyvnená prevažne britskou a americkou gitarovou hudbou od obdobia vzniku rock n rollu až po súčasnosť. Tento rok dosiahli prvú métu – vydali svoj debutový album, ktorý nesie názov Young Creatures. Počas nahrávania sa im dostalo zadosťučinenia, kedy boli nominovaní v prestížnej hudobnej ankete Radio_Head Awards v kategórii Objav roka. Po vydaní albumu si nedožičili odpočinok, práve naopak. V Pohode_FM live – súťaži Jednou ranou na Sziget sa im podarilo zvíťaziť v súboji s kapelou Papyllon, vďaka čomu tento rok reprezentovali našu krajinu na najväčšom stredoeurópskom festivale v Európe – SZIGET FESTIVAL.