Divokej Bill na Slovensku finišuje s turné Tsunami Tour 2017

Divokej Bill na Slovensku finišuje s turné Tsunami Tour 2017

Štvorročné čakanie na novú, v poradí siedmu štúdiovku kapely Divokej Bill, ktorá vlani oslávila plnoletosť, teda 18 rokov na scéne, sa skončilo. Album s názvom Tsunami pribudol do bohatej diskografie obľúbenej partie „Billov“ tento rok v máji.

Na Slovensku sprevádza vydanie albumu Tsunami rovnomenný singel. K piesni kapela zostrihala live video z koncertu vo svojich rodných  Úvaloch, kam sa pravidelne vracia každý rok v auguste, aby tu odohrala veľký open air koncert pre domáce publikum

Video: Divokej Bill - Tsunami

Okrem spomínaného singla Tsunami fanúšikovia nájdu na albume 11 ďalších typicky ´Billovských´ vypaľovačiek, okamžite rozpoznateľných vďaka hlasu lídra Vaška Bláhu, gitare Romana Procházku, husliam Adama Karlíka či akordeónu Martina Pecku…

„Pesničky sme ako vždy zbierali dlhšiu dobu, niektoré vznikli v medziobdobí od poslednej platne ako úplne nové, iné boli rozpracované už dlhé roky a čakali na realizáciu. Taktiež sme dokončili nejaké nápady, ktoré sa nezmestili na predošlú platňu. Pomalé aj rýchle, vážne aj veselé, je to tak pol na pol,“ komentuje vznik a charakter novinky frontman Divokého Billa Vašek Bláha.

Tucet nových piesní nahrávali Billovia v úvode tohto roka. Autorsky sa na nich najviac podielali Vašek Bláha a Roman Procházka. Celkové aranžmány sú ako vždy spoločným dielom celej kapely a veľkou mierou prispel taktiež producent Pavel Karlík.

Okrem zvyčajného nástrojového zloženia sa naviac môžeme tešiť v niektorých piesňach aj na fúkaciu harmoniku v podaní banjistu Jacka, Jurdov kontrabas alebo na sláčikové pasáže, ktoré má na svedomí Apollon Quartet a započujete aj syntetické zvuky.

,,Tematicky je platňa taká ‚Billovská‘ klasika, takže všehochuť, texty sú o slobode, priateľstve, láske, veľa radosti, trochu melanchólie, ale taktiež o mejdanoch a živote s kapelou a nechýba ani naša obľúbená námornícka téma. Práve námornícka pieseň Naděje v sebe skrýva aj veľmi zaujímavý príbeh, kde si každú slohu napísal na mieru jeden z nás, a taktiež si ju na platni zaspieval, " dodáva Bláha.

,,Ďalšia zaujímavosť je pieseň Země draků. Vznikla na podnet nášho kamaráta grafika a spisovateľa Jana Bodrova, ktorý nás poprosil o pesničku k svojej krásnej fantasy knihe," dodáva Roman Procházka.

Nový album kapela predstavila naživo na českom koncertnom turné Divokej Bill Lobkowicz Tour 2017. „Lobkowicz tour sa vydarila nad očakávania! Prišlo veľa ľudí a počasie nám prialo. Atmosféra bola úžasná. Ľudia sa bavili, smiali, žúrovali a všetci sme si to veľmi užívali. Bolo to pekné leto!“ zhodnotil české turné Adam Karlík.

Ako to Divokej Bill má vo zvyku, neobíde ani svojich slovenských fanúšikov. Na jeseň 2017 odštartovalo slovenská časť turné Divokej Bill TSUNAMI Tour. „Na Slovensko sa tešíme. Už sme tu dlho neboli. Sme po turné dobre rozohraní a plní sily :-) Budeme hrať nové „pecky“ i staré „peklá“. Dorazte, uvidíte, že nebudete ľutovať,“ odkázala kapela Divokej Bill svojim slovenským fanúšikom.

Vstupenky na Divokej Bill TSUNAMI Tour sú v predaji TU: https://predpredaj.zoznam.sk/…tour-sk-2017

Divokej Bill TSUNAMI Tour 2017

09.11.2017 Tren­čín: Piano
10.11.2017 Košice: Collosseum
11.11.2017 Vrútky: RC Mlyn
17.11.2017 Žilina: Smer Music Bar
18.11.2017 Ze­mianske Kostoľany: Club La Striga
01.12.2017 Bra­tislava: Majestic Music Club

Interpret: Divokej Bill
Značky: Koncerty