Tretí album od MGMT vyjde v júni

Tretí album od MGMT vyjde v júni

Americká kapela MGMT potvrdila pre magazín Rolling Stone, že rovnomenný album MGMT vyjde v júni

Zakladajúci členovia Ben Goldwasser a Will Berman, narozdiel od predošlého albumu Congratulations, nevyužili pri nahrávaní svoju koncertnú kapelu. “Nesnažíme sa robiť hudbu, ktorej každý porozumie na prvé vypočutie“ vysvetluje člen kapely Ben Goldwasser , ktorý priznal, že pri skladaní nových piesní sa inšpirovali houseom a Aphexom Twinom.

Kapela ďalej potvrdila, že na albume sa bude nachádať cover-verzia skladby zo 60-tych rokov Introspection od Faine Jad. „Proces nahrávania bol naozaj divný,“ hovorí spolu-producent Dave Fridmann. „Tak sme so slovami – Vráťme sa na sekundu na planétu Zem – spravili jednu cover-verziu“.

Kapela MGMT vznikla v roku 2005. Debutový album skupiny Oracular Spectacular doiahol na 12.-tu priečku v rebríčku UK Albums Chart. Bol menovaný 18. najlepším albumom desaťročia časopisom Rolling Stone a najlepším albumom roka 2008 časopisom NME. V roku 2010 boli MGMT nominovaný na Grammy Award v kategórii Nováčik roka.

Najväčšími hitmi kapely sú skladby Kids, Time to pretend a Electric feel, ktorých videoklipy majú spolu viac ako 134 000 000 pozretí na youtube.

Článok magazínu Rolling Stone o MGMT nájdete TU .

Video: MGMT - Kids

Zdroj: rollingstone.com
Značky: Nová hudba, Zahraničná scéna