Prehľad najočakávanejších zahraničných albumov vychádzajúcich v apríli 2013

Prehľad najočakávanejších zahraničných albumov vychádzajúcich v apríli 2013

V apríli sa môžeme tešiť aj na albumy od Jamesa Blakea, kapely Yeah Yeah Yeahs alebo na novinku od švédskeho dua The Knife.

James Blake – Overgrown

Nasledovníkom mimoriadne úspešného debutu Jamesa Blake z roku 2011 bude album s názvom Overgrown. Bude obsahovať 10 skladieb a vychádza 8. apríla. James Blake je anglický producent a skladateľ pochádzajúci z Londýna. Vo svojej tvorbe mieša prvky soulu, elektroniky a post-dubstepu. Jeho debutový album, ktorý vydal 7. februára v roku 2011, bol v rovnakom roku nominovaný na cenu Music Prize.

The Knife – Shaking the Habitual

Shaking the Habitual je štvrtým štúdiovým albumom formácie The Knife, vychádza 8. apríla a bude obsahovať 13 skladieb. Švédi The Knife hrajú elektroniku a vznikli v roku 1999. Prvý vačší úspech zaznamenali vďaka albumu Deep Cuts z roku 2003.

Phoenix – Bankrupt!

Alternatívny rockeri z Francúzska vydávajú svoju piatku štúdiovú nahrávku 23. apríla. Prvou zverejnenou skladbou z albumu sa stala titulná pieseň Entertainment. Bankrupt! Obsahuje 10 skladieb s celkovou dĺžkou 41 minút.

Bonobo – The North Borders

Piaty štúdiový album britského producenta Simona Greena, The North Borders, mal pôvodne výjsť 1. apríla, ale bol uvoľnený už 21. marca v digitálnej podobe potom, čo unikla propagačná kópia albumu.

Yeah Yeah Yeahs – Mosquito

Predchodca albumu Mosquito, Blitz! z roku 2009, získal skvelé ohlasy a bol nominovaný na Grammy v kategórii najlepší alternatívny album. Štvrtý štúdiový album kapely Yeah Yeah Yeahs vychádza 16. apríla a jeho prvým singlom sa stala skladba Sacrilege.

Kurt Vile – Wakin On A Pretty Daze

Piaty sólový album vydáva aj Američan Kurt Vile, bývalý člen kapely War on Drugs . Album Wakin On A Pretty Daze vychádza 9. apríla. Indie-folková nahrávka obsahuje 11 skladieb a vypočuť si ju môžete prostredníctvom streamu na guardian.co.uk .

Zdroj: ahudba.sk
Značky: Nová hudba, Zahraničná scéna