10 najočakávanejších albumov vychádzajúcich v máji 2013

10 najočakávanejších albumov vychádzajúcich v máji 2013

Prinášame vám prehľad najočakávanejších albumov vychádzajúcich v máji aj s hudobnými ukážkami. Svoje novinky predstavia Vampire Weekend, Daft Punk, Young Galaxy alebo Alice in Chains.

Savages – Silence Yourself

Debutový štúdiový album čisto ženskej kapely z Londýna vyjde 7. mája prostredníctvom labelu Pop Noire Matador. Kapela Savages zaujala britské publikum svojimi „silnými“ koncertnými vystúpeniami.

Young Galaxy – Ultramarine

Kapela Young Galaxy z Kanady vydáva už štvrtý štúdiový album. Album vznikol za pomoci švédskeho producenta Dana Lissvika a nájdeme na ňom dramatické electro-popové skladby, ale aj balady v pohodovom tempe.

Deerhunter – Monomania

Monomania je šiesty album indie-rockových Deerhunter z USA. Kapela opisuje svoju hudbu ako ambient punk, v ich tvorbe môžeme počuť aj prvky noise rocku, art rocku, shoegaze a post-punku.

Still Corners – Strange Pleasures

Londýnčania Still Corners vydávajú po debute Creatures Of An Hour druhý štúdiový album. Podľa prvej ochutnávky v podaní skladby Berlin Lovers sa zdá, že kapela sa rozhodla byť svojim poslucháčom viac prístupnejšia a pripravila album so synth-popovým zvukom osemdesiatych ro­kov.

Zaz – Recto Verso

Francúzska speváčka so silným, chrapľavým hlasom, si už svojím debutovým albumom z roku 2010 získala množstvo. S nadchádzajúcim druhým štúdiovým albumom vzrastajú očakávania, či sa speváčke podarí nadviazať na svoj debut a vložiť aj do druhej nahrávky takú radosť z hudby a nákazlivou živočíšnosť, ktorá je pre tvorbu Zaz typická.

Alice in Chains – The Devil Put Dinosaurs Here

Rockeri zo Seattlu predstavia v máji novú štúdiovú nahrávku s názvom The Devil Put Dinosaurs Here. Pôjde o následoníka albumu Black Gives Way To Blue a zároveň o druhý album so spevákom a gitaristom Williamom Duvalom. Kapela podľa slov gitaristu Jerryho Cantrelal cíti, že s novou nahrávkou urobila veľký pokrok. Producentom dosky je znova Nick Raskulinecz.

Vampire Weekend – Modern Vampires of the City

Indie-rocková kapela z New Yorku sa zmienila prvý krát o novom albume viac ako pred rokom na festivale Pitchfork Music. Album Modern Vampires of the City je ich tretí štúdiový album v poradí po Vampire Weekend (2008) a Contra (2010).

Daft Punk – Random Access Memories

Album bude obsahovať 13 skladieb, vrátane prvého singlu Get Lucky, ktorý sa len pár minút po vydaní 19. mája 2013 vyšplhal na prvé miesto iTunes singlovej hitparády vo viacej ako 50 krajinách, a to vrátane Českej a Slovenskej republiky.

Primal Scream – More Light

Novinka More Light je prvým albumom Primal Scream po piatich rokoch. Bobby Gillespie a spol ho nahrali spolu s producentom Davidom Holmesom (složil napr. hudbu k filmovej sérii Dannyho parťáci), medzi hosťami sa objavuje Kevin Shields z My Bloody Valentine a Robert Plant. Spevák Led Zeppelin sa ku kapele pripojil v skladbe Elimination Blues.

Zdroj: ahudba.sk
Značky: Nová hudba, Zahraničná scéna