Kapela Luno po návrate speváčky opäť koncertuje a príde aj na Grape festival

Kapela Luno po návrate speváčky opäť koncertuje a príde aj na Grape festival

Jedna z najpríjemnejších správ tohtoročnej jari je, že speváčka Ema Brabcová sa vrátila z ďalekých krajín späť do ČR a Luno hlási návrat na pódiá.

Kapela Luno, ktorá v minulom roku natočila album Zeroth a odohrala v decembri 2012 posledný koncert, ukončila po návrate speváčky Emy Brabcovej svoju koncertnú pauzu. Pražskí fanúšikovia sa môžu už teraz tešiť na koncert 13.6. v klube Rock Café, kde po boku Luno vystúpi Mono Love a Anniversary in June.

Luno aj na Grape festivale

Luno samozrejme nebudú chýbať ani na letných festivaloch, nájdeme ich v line-upu Colours of Ostrava, sloveského Grape festivalu a mnohých ďalších. „Na koncerty sa veľmi teším,“ oznamuje speváčka a frontmanka kapely Ema Brabcová, „more a exotika má niečo do seba, ale už mi hranie s Luno chýbalo.“ Ema tiež prezradila, že okrem koncertov sa môžeme tešiť aj na nové EP, ktoré bude pripravené na jeseň. Fanúšikovia tohto melancholická-elektrorockového zoskupení sa teda určite majú na čo tešiť.

Melancholický elektro-rock na albume Zeroth

Album Zeroth, vydaný na jeseň roku 2012, predstavil Luno v nezvyčajne pestrom registri melancholického elektro-rocku. Ema Brabcová a SMIT, ktorí spolu začínali v skupine Roe-deer, posunuli spoločne s gitaristom Martynom Starým a bubeníkom Janom Janečko projekt Luno tretím albumom zase o kus ďalej.

Zdanlivo jednoduché aranžmán na albume umocňuje atmosféru skladieb tak, aby ešte viac vynikli snivé vokály Emy. Napriek tomu nahrávka Zeroth poodhalila zatiaľ netušené polohy ako kapely, tak predovšetkým práve speváčky a autorky Emy Brabcovej. Miestami sa „temná“ a depresívna kapela rozjasní a dokáže znieť optimisticky, teda presnejšie povedané „optimisticky“ – v mantineloch ktoré sami sebe Luno nastavujú.

Video: Luno - No Heil Syndrome

Zdroj: Indies Scope (www.indies.eu)
Interpret: Luno
Značky: Koncerty, Domáca scéna