Predkapelou Primal Scream v Bratislave bude skupina Antoines

Predkapelou Primal Scream v Bratislave bude skupina Antoines

Predkapelou škótskej formácie Primal Scream na jej bratislavskom koncerte bude skupina Antoines. Tá nazbierala v súťaži, ktorú usporiadali organizátori koncertu, spoločne s kapelou GoodBye Lenin! najväčší počet hlasov.

Manažment kultovej britskej formácie si napokon z týchto dvoch zoskupení vybral práve Antoines, ktorá dostane rovnako ako Primal Scream priestor v utorok 19. novembra v klube LOFT!. Vstupenky na podujatie sa stále predávajú v sieti Ticketportal za 35 eur. Na mieste bude vstupné 39 eur.

Vystúpenia Primal Scream a Antoines budú súčasťou série NouveauNu.Night. V rámci nej sa 26. novembra uskutoční v LOFT!e ďalší výnimočný koncertný večer v hlavnej úlohe s americkou kapelou Youngblood Brass Band, vydávajúcej na značke Tru Thoughts.

Antoines je v podstate superskupinou, keďže ju tvoria muzikanti, ktorí pôsobili alebo hrajú v už známych formáciách. Lídrom je Tomáš Zámožík (ex-Hudba z Marsu), ktorého dopĺňajú Philippe Leforestier (The Mistaken Sons of Alabama) a Marek Gregor (ex-Lavagance). Kapela má za sebou spoluprácu s Oskarom Rózsom a Mariánom Jaslovským, bodovala v českom Radiu 1 a zvíťazila v súťaži Coca Cola Internet Star. Tento rok v júni sa prezentovala debutovou nahrávkou This Is The End Of The RockAndRoll. Tú si môžu ľudia zadarmo vypočuť a taktiež kúpiť na webstránke www.reverbnation.com/antoines či v internetovom obchode iTunes. Prvým singlom z albumu obsahujúceho 11 piesní je skladba I Think I Have No Wild Side, ktorá určite zaznie aj v LOFT!e.

Alternatívno-rocková formácia Primal Scream sa v Bratislave ukáže po dlhých 31 rokoch na scéne. Na koncerte predstaví najnovší album More Light (2013), na ktorom hosťoval legendárny Robert Plant z Led Zeppelin a tiež Kevin Shields z My Bloody Valentine. Len nedávno z neho vyšiel ďalší singel s názvom Goodbye Johnny. Priaznivci kapely združenej okolo speváka Bobbyho Gillespieho sa určite dočkajú aj starších skladieb vrátane tých z albumu Screamadelica (1991), ktorý skupine vyniesol historicky prvú Mercury Prize.

Primal Scream tento rok potvrdzujú, že naživo sú stále vynikajúci. Predstavili sa napríklad na slávnom britskom festivale Glastonbury, kde hrali krátko pred legendárnymi The Rolling Stones. V septembri zase vystúpili na londýnskom iTunes festivale, pričom záznam z koncertu je už dostupný na iTunes. Momentálne sa skupina pripravuje na miniturné po Japonsku. V Európe bude koncertovať od 13. novembra. Bratislava bude jej piatou zastávkou.

Video: Antoines - I Think I Have No Wild Side

Zdroj: Ján Papač
Interpret: Antoines
Značky: Koncerty