Prehľad najočakávanejších albumov vychádzajúcich v novembri 2013

Novembrový prehľad ovládli albumy zo slovenskej produkcie. Do pravidelného výberu sa po prvý krát dostal aj filmový soundtrack.

Billy Barman – Modrý Jazyk

Krajina: Slovensko

Kapela Billy Barman ohlásila, že nový album sa bude krstiť 26. novembra 2013 na koncerte v MMC v Bratislave. Doposiaľ zverejnenými singlami sa stali skladby Strmá voda a Ľudožrút. Album vychádza na labeli Pavian records a obsahuje 11 skladieb.

Jana Kirschner – Moruša biela

Dátum vydania: 15.11.2013
Krajina: Slovensko

Nový projekt Jany Kirschner vychádzajúci vo vydavateľstve Slnko records prichádza presne po troch rokoch od posledného počinu Krajina rovina. Nové hudobné dielo pozostáva z dvoch častí: Moruša biela a Moruša čierna, ktorá vyjde v roku 2014. Na nahrávke budeme počuť husle, akordeón, violončelo, marimba, klarinet alebo aj cimbal. Prvým singlom z albumu je skladba Sama.

Modré Hory – Big Beat

Dátum vydania: 7.11.2013
Krajina: Slovensko

Modré hory tvorí dvojica Lyrik a Bene. Producent Roland Kánik sa postaral o nahrávanie, mix a tunning skladieb. V titulnej skladbe Bigbít hrá na basu Stanka Apfelová. S refrénmi pomohla česká raperka Mannia a nu folková Katarzia. Ďalej na albume spoluracovali: dvorný beatmacher Peko a tvorca linorytového coveru Ivan Herényi, pridáva sa aj Boy Wonder a ostrieľaní hráči DJ Fatte a Jesus Chrysler. Prvým singlom je skladba Country 2008.

M.I.A. Matangi

Dátum vydania: 5.11.2013
Krajina: USA

Štvrtá štúdiová nahrávka prichádza tri roky po vydaní LP Maya. Obsahuje 15 skladieb, vrátane dvoch, ktoré vznikli v spolupráci s producentom známym ako The Weeknd. M.I.A. ponúkla celý album tesne pred jeho vydaním na vypočutie prostredníctvom youtube. Z trinástich skladieb poznáme už štyri single: Bad Girls, Bring the Noize, Come Walk with Me, Y.A.L.A.

Inside Llewyn Davis [soundtrack]

Dátum vydania: 11.11.2013
Krajina: USA

Do novembrového výberu sa dostáva aj soundtrack k filmu Inside Llewyn Davis od bratskej režisérskej dvojice Ethana a Joel Coenových (Big Lebowski, Fargo, No Country for Old Men). Folkovú hudbu k filmu produkovali muzikanti Marcus Mumford (Mumford & Sons) a T Bone Burnett. Medzi štrnástimi skladbami sa nachádza aj doposiaľ nezverejnená skladba od Boba Dylana s názvom Farewell.

Značky: Nová hudba