Skupina Bloom očarila režiséra filmu Kandidát

Skupina Bloom očarila režiséra filmu Kandidát

Viete, čo majú spoločné herec Milan Chalmovský, módna návrhárka Jana Gavalcová, harfistka Mária Kmeťková a režisér filmu Kandidát? Všetkým sa páčia piesne od bratislavskej formácie Bloom. Hlavne ich nový singel Carousel Ride, ku ktorému sa pred pár dňami nakrúcal videoklip.

Skupina Bloom sa rozhodla, že ešte pred krstom svojho prvého radového albumu, natočí videoklip k singlu Carousel Ride. Po dlhom rozmýšľaní, komu prácu na klipe zveria, sa objavil režisér filmu Kandidát, Jonáš Karásek s Marikou Majorovou z GunPowder Creative studio a bolo po dileme.

„Spolupráca pri natáčaní klipu vznikla čisto náhodne. Zavolala som Jonášovi, aby som ho poprosila o radu, či by mi vedel niekoho odporučiť na natočenie klipu. Jeho som popravde ani nemala na mysli, keďže som vedela, že má veľa práce s Kandidátom. Ale ani neviem ako a už sme boli na pľaci a nakrúcali. Vraj, sa mu zapáčila naša skladba,“ prezradila s úsmevom speváčka Barbora Drahovská, ktorú doplnil gitarista Lukáš Kyška: „Sme veľmi šťastní, že sme mohli pracovať práve s Jonášom a Marikou. Sú úžasne kreatívni, plní energie a hlavne sú to strašne milí ľudia.“

Videoklip sa nakrúcal dva dni neďaleko Lozorna v hustých lesoch a pri jazere. Skupinu okrem chladného počasia prekvapila aj lesná stráž, ktorá sa na chvíľu prišla pozrieť ako prebieha nakrúcanie.

„Veľmi som sa obávala natáčania, lebo nemám herecký talent a pred kamerou sa hanbím. Najviac mi dali zabrať nádherné šaty z dielne Janky Gavalcovej. Všetci tŕpli, aby som ich nezničila, lebo sa do nich v lese zachytávali rôzne konáre a listy. Pár krát som sa o ne aj potkla. Raz až tak, že som sa stratila zo záberu kamery. Chalani vtedy od smiechu až plakali. Našťastie, šaty i ja, sme prežili,“ komentovala pikošku z nakrúcania Barbora.

Jonáš Karásek sa spoločne s Marikou Majorovou postarali aj o obal debutového albumu „Let the good days come. „Keď sme po prvýkrát videli návrh obalu, všetci sme sa do neho okamžite zamilovali. Má nádherne farby a atmosféru. Fotku naň odfotila Marika pri natáčaní úplne neplánovane. Jednoducho, najlepšie veci sa dejú úplnou náhodou,“ zamyslela sa Barbora.

V klipe spolu s Bloom účinkuje aj herec Milan Chalmovský a harfistka Mária Kmeťková. Všetkých milovníkov hračiek isto poteší, že sa v klipe objaví aj stádo drevených koníkov a jeden detský kolotoč. Pre sedem nádherných čistokrvných exemplárov musela skupina ísť až do Vrbového k bratom Jobusovcom, ktorý každoročne usporadúvajú preteky na hojdacích koňoch. Dva kusy zapožičalo aj hračkárstvo Vnímavé hračky.

Vstupenky na krst albumu, ktorý sa uskutoční 3.12. o 19:00 v Ateliéri Babylon, si fanúšikovia môžu zaobstarať prostredníctvom stránky predpredaj.sk. Špeciálny hudobný hosť večera bude nový projekt Oskara Rózsu a Zdenky Prednej s názvom DOLEDOLE.

Tracklist albumu „Let the good days come“
CAROUSEL RIDE
PEARL RIVER
SOUND OF BLOOMING FLOWERS
ECLIPSE
POWER OF NOW
SCARY ME
SNOWFLAKES ON YOUR EYELASHES
SMALL GIRL ON A CHERRY TREE
PIGEON SONG
ONE LAST TIME
LET THE GOOD DAYS COME

foto: Marika Majorová, Zdenko Hanout

Video: Bloom - Carousel ride [Live]

Interpret: Bloom
Značky: Nová hudba, Domáca scéna