Skupina Bloom si novým klipom splnila ďalší sen, v cieli však ešte nie je

Skupina Bloom si novým klipom splnila ďalší sen, v cieli však ešte nie je
foto: Zdenko Hanout

Bratislavská skupina Bloom je v neustálom hudobnom rozkvete. Už o pár dní v Ateliéri Babylon pokrstí svoj dhlhoočakávaný debutový album „Let the good days come“, z ktorého pochádza aj skladba „Carousel Ride“. A práve na ňu sa formácia, na čele s neprehliadnu­teľnou speváčkou Barborou Drahovskou, rozhodla natočiť aj videoklip.

Nový album, nový koncertný program, nový klip. Toto všetko si kapela Bloom pripravila pre svojich fanúšikov na záver roka. Nič nenechala na náhodu a aj preto na nakrúcanie videoklipu k piesni „Carousel Ride“ oslovila toho najpovolanejšieho. Režiséra úspešného filmu Kandidát, Jonáša Karáska.

„Jonáša poznám už pár rokov. Zoznámili sme sa vďaka festivalu Viva Musica!, pre ktorý pripravoval kampaň. Už vtedy sa mi jeho práca a prístup k nej veľmi páčila. Je profesionál s neuveriteľným citom pre detail. Veľmi si vážime, že sme s ním i Marikou Majorovou z GunPowder Creative studio, mohli spolupracovať. Ich nápady a energia dodala našej hudbe tú správnu farbu,“ teší sa z nového videoklipu Barbora Drahovská.

Okrem jednotlivých členov skupiny Bloom sa v klipe predstaví aj herec Milan Chalmovský, harfistka Mária Kmeťková i húpacie kone bratov Jobusovcov.

„Klip sme nakrúcali dva dni v hustých lesoch neďaleko Lozorna. Prvý na pľac prišiel klaun v podaní Milana, potom my a nakoniec Mária s harfou. Koníky sa točili osve na druhý deň,“ prezradil gitarista Lukáš Kyška, ktorého doplnila Barbora: „Najnáročnejšie bolo, keď sme sa ráno pred natáčaním zobudili a lialo ako z krhly. Volám Jonášovi a on mi s rozospatým hlasom hovorí, že keď už sme to na dnes všetko tak pekne zorganizovali, tak to nemôžeme zrušiť. A dobre sme spravili, lebo v Lozorne, ako keby ani kvapka nespadla.“

Bloom sú na hudobnej scéne už tri roky. Hrajú v zložení: Barbora Drahovská (spev), Lukáš Kyška (gitara), Jozef „Yogi“ Graus (basa) a Igor „Ajdži“ Sabo (bicie). Svoj debutový album „Let the good days come“, ktorý sa nahrával v štúdiu LVGNC a mastroval v New Yorku v štúdiu Masterdisk, skupina pokrstí v utorok 3.12. v klube Ateliér Babylon v Bratislave. Počas slávnostného večera so skupinou vystúpia aj hudobníci, ktorí sa podieľali na nahrávaní albumu, konkrétne spomínaná harfistka Mária Kmeťková a klávesák Martin Wittgruber. Špeciálnym hudobným hosťom večera bude nový projekt Oskara Rózsu a Zdenky Prednej, DOLEDOLE. Oskar bude zároveň krstným otcom albumu, ktorý obsahuje 11 skladieb v angličtine.

Vstupenky na krst sa dajú kúpiť na: http://predpredaj.zoznam.sk/…/412/Bloom-/
Web skupiny Bloom: http://www.bloomband.sk/
Facebook skupiny Bloomhttps://www.facebook.com/bandBloom

Video: Bloom - Carousel ride

Zdroj: Marek Kučera
Interpret: Bloom
Značky: Nové videoklipy, Domáca scéna

Fotogaléria