Mladí ľudia žerú Richarda Müllera, robia mu remixy!

Mladí ľudia žerú Richarda Müllera, robia mu remixy!
foto: Martin Domok

Richard Müller má novú verziu hitu „Tlaková níž“! O remix piesne sa postaral producent Godot, ktorý tvorbu Richarda Müllera miluje. Vypočujte si elektornickú úpravu skladby „Tlaková níž“, ktorá sa presne hodí do tohto ročného obdobia.

Spevák a skladateľ Richard Müller vie vždy prekvapit! Po megúspešnom turné a albume HLASY prichádza s novou verziou hitu „Tlaková níž“. O remix sa postaral producent Godot, ktorý skladby Richarda Müllera miluje.

„Mám rád tvorbu Richarda Müllera, pretože je nadčasová. Tak som si asi tak pred rokom popočúval staršie veci a skladba Tlaková níž ma hneď oslovila. Sedela mi témou, tempom a aj odlišnosťou od skladieb, ktoré som v tom čase tvoril alebo prerábal.“ Prezradil producent Godot.

Producent Godot, vlastným menom Daniel Bútor, je multižánrový producent z Bratislavy. Na konte má spolupráce s menami ako Moja Reč, Strapo, Boy Wonder, Johny Machette (CZ), Trinity (USA), Suzie či Delik. Teraz sa do jeho tvorby zaradil aj Richard Müller.

„Vzhľadom na to, že mladí ľudia žijú v úplne inom svete ako žijem ja, tak si veľmi cením, že poznajú túto skladbu a že sa ňou vôbec zaoberajú. Páči sa mi a mám z toho veľkú radosť. Som zvedavý, ako to ocenia poslucháči.“ Skonštatoval s úsmevom Richard Müller

Godotov štýl je rôznorodý, ako sám vraví: ,,Neškatuľkuj sa do jedného žánru, ale rob hudbu tak, ako ju cítiš.“ Aj preto môžeme v jeho produkcii nájsť aj časti elektra, RnB, dubstepu, či jazzu, ale primarne sa zameriava na hip hop.

„Skladba už nebola dostupná na žiadnom médiu, použil som mp3 verziu. Keďže bola túžba prerobiť túto pieseň silnejšia ako ja, tak som si povedal, že to musí ísť aj z 20-ročnej mp3. Skladbu som si nasekal na viacero častí, vybral som začiatok, pridal bicie, moderné syntezátorové nástroje do refrénu. Potom prišla tá tvrdšia dubstepová časť, kde som chcel tú tzv. tlakovú níž dostať ľuďom do hlavy… Neskôr nasleduje aj druhá dubstepová časť, ktorou som chcel song vystupňovať na maximum.“ Opisuje proces tvorby Godot.

Producent Godot obľubuje „prerábky“. Momentálne pracuje na hip-hopovej verzii skladby „Nároční“ od Pala Haberu. Ak ak ma niekto záujem alebo nápad, stačí ho poslať na stránku https://www.facebook.com/GodotMusic.

Video: Richard Müller - Tlaková Níž - Godot Dubstep Remix