Korben Dallas čakajú spoločné koncerty s českým objavom Zrní

Korben Dallas čakajú spoločné koncerty s českým objavom Zrní

Bratislavskú skupinu Korben Dallas čaká v novom roku veľa koncertov, vrátane spoločných akcií s jedným z najväčších objavov českej scény posledných rokov, kladnianskou kapelou Zrní.

Prvý spoločný koncert odohrajú Korben Dallas a Zrní 22. februára v bratislavskom KC Dunaj. Pôjde o koncert zo série Hudba mesta, na ktorom obe kapely doplní ešte skupina Kvety nikotínu. Vstupenky za zvýhodnenú predpredajovú cenu 8 eur sa už dajú zakúpiť na bare v KC Dunaj.

V marci si kapely spolu zahrajú na troch koncertoch v Českej republike, kde budú Korben Dallas špeciálnym hosťom Zrní – 4. 3. v pražskom Lucerna Music Bare, 5. 3. v Ostrave a 6. 3. v Brne. Spoločné koncerty v ďalších slovenských mestách zatiaľ naplánované nie sú, to by sa však malo zmeniť na jeseň, kedy kapely plánujú absolvovať aj spoločné slovenské turné.

Popri spoločných koncertoch so Zrní odohrajú Korben Dallas v najbližších mesiacoch aj viacero sólo koncertov. Patria medzi ne aj klubové koncerty, ktoré sa pôvodne mali uskutočniť v novembri 2013, ale zo zdravotných dôvodov boli presunuté na apríl: 3. 4. sa skupina predstaví v bratislavskom Nu Spirit Clube, 25. aj 26. 4. v pražskom Jazz Docku a 28. 4. v Starej pekárni v Brne. Okrem nich čakajú kapelu aj klubové koncerty v iných slovenských mestách – kompletný zoznam koncertov je uvedený na konci článku.

Korben Dallas sa predstavia aj v televízii. 24. februára budú hudobným hosťom v relácii Adely Banášovej Trochu inak, ktorú pripravuje Slovenské národné divadlo v spoluprácii s TA3.

Korben Dallas majú za sebou bohatý rok 2013. Vo vydavateľstve Slnko Records im vyšiel druhý album Karnevalová vrana, ktorý sa stretol s pozitívnymi reakciami fanúšikov aj kritikov, a koncom roka sa dostal na prvé miesto spomedzi domácich albumov v slovenských verziách služieb Spotify a iTunes. Kapela zverejnila oficiálne videoklipy k trom skladbám z albumu – Otec, Zlatý jeleň a Beh – a absolvovala úspešné klubové turné k albumu.

Skupina Zrní z Kladna existuje už vyše desať rokov a má na konte tri albumy. Do povedomia širokej hudobnej verejnosti sa dostala v roku 2012 vďaka albumu Soundtrack ke konci světa, za ktorý získala cenu Anděl pre objav roka. Zrní odohrali viacero koncertov aj na Slovensku, skvelý ohlas malo napríklad ich minuloročné vystúpenie na Pohode.

Koncerty Korben Dallas – jar 2014

21. 2. Bojnice – Kazačok
22. 2. Bratislava – KC Dunaj + Zrní, Kvety nikotínu
28. 2. Vráble – Kino Tatra + Katarzia
1. 3. Nitra – Staré divadlo (Štúdio) + Fresh Out Of The Bus
4. 3. Praha – Lucerna Music Bar + Zrní
5. 3. Ostrava – Cooltour + Zrní
6. 3. Brno – Musilka + Zrní
22. 3. Piešťany – ŽiWell
29. 3. Vrbové – Vítanie jari a oslava abstinencie
3. 4. Bratislava – Nu Spirit Club + Saténové ruky
4. 4. Prešov – Christiania
5. 4. Košice – Bernard Club
25. 4. Praha – Jazz Dock
26. 4. Praha – Jazz Dock
28. 4. Brno – Stará pekárna

Video: Zrní - Rychta

Video: Korben Dallas - Beh

Interpreti: Korben Dallas, Zrní
Značky: Koncerty, Domáca scéna