Skupina Bloom vyráža na jarné klubové turné. Svoju hudbu chce živými koncertmi priniesť bližšie k ľuďom

Skupina Bloom vyráža na jarné klubové turné. Svoju hudbu chce živými koncertmi priniesť bližšie k ľuďom
foto: Zdenko Hanout

Formácia Bloom je neustále v rozkvete. Koncom minulého roka skupina vydala svoj debutový album, ktorý sa čoskoro chystá podporiť klubovým turné po Českej a Slovenskej republike a koncertom v Poľsku. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na úplne nový koncertný program i na nového člena, klávesistu Martina Wittgrubera.

Tvorba kapely Bloom je ovplyvnená mnohými hudobnými štýlmi, ale napriek tomu je rozpoznateľná na prvé počutie. Je intímna, miestami melancholická, tajomná a rozhodne sa ju oplatí vidieť naživo. Live vystúpeniami kapela odkrýva svoju energickú a veselú stránku a práve táto umocňuje ich úprimnú hudbu.

„Chystáme veľmi pestrý a hudobne výživný program. Za posledný rok sme urobili kopec roboty a myslím, že výsledky sa začínajú pomaličky prejavovať. Ľudia sa určite majú na čo tešiť,“ prezradila neprehliadnuteľná červenovlasá speváčka Barbora Drahovská.

Koncertné turné, ktoré začína 8. marca v Hudební kavárne Stará Pekárna v Brne, bude pozostávať z desiatich zastávok. Po dvoch koncertoch v Čechách sa skupina presunie na Slovensko, kde nevynechá mestá ako Prešov, Košice, Martin či Nové mesto v/Váhom. Záverečný koncert turné odohrá Bloom v Poľsku v klube patriacemu bubeníkovi britského huslistu Nigela Kennedyho.

„Jednotlivé mestá sme vyberali tak, aby sme čo najviac dokázali pokryť rozmanitosť Slovenska. Je to naše prvé turné a chystáme si ho užiť. Na všetky koncerty sa veľmi tešíme,“ neskrýva nadšenie gitarista Lukáš Kyška.

Na turné spolu s Bloom vystúpi aj zakladajúci člen legendárnej kapely Made II Mate, Martin Wittgruber, ktorý si so skupinou padol do oka už pri nahrávaní albumu Let the good days come.

„Spojila nás skladba Sound of blooming flowers, ktorú sme nahrali na album v klasickej zostave. Bola to jediná pieseň, v ktorej nám niečo chýbalo. Nakoniec sme oslovili Martinka, aby do nej skúsil nahrať hammond. A tak začala naša spolupráca,“ zaspomínala Barbora, ktorú doplnil Lukáš: „Príchodom Martina znie kapela ešte lepšie ako doteraz. Chémia medzi členmi funguje fantasticky.“

Na koncertoch v Bratislave a Novom meste n/Váhom s Bloom vystúpi harfistka Mária Kmeťková, ktorej podmanivé tóny poslucháči môžu počuť v singli Carousel ride alebo skladbe Snowflakes on your eyelashes.

Skupina Bloom je na hudobnej scéne tri roky a na svojom prvom klubovom turné sa predstaví v novom obohatenom zložení: Barbora Drahovská (spev), Lukáš Kyška (gitara), Jozef Graus (basa), Igor Sabo (bicie) a Martin Wittgruber (klávesy), Mária Kmeťková (harfa).

Termíny všetkých koncertov nájdete na webe skupiny (www.bloomband.sk) alebo na ich facebookovom profile (www.facebook.com/bandBloom). Vstupenky sa dajú kúpiť na stránke predpredaj.sk.

Video: Bloom - Carousel ride

Video: Bloom - Let the good days come / album preview

Interpret: Bloom
Značky: Koncerty, Domáca scéna