Hudba mesta vo februári: Oceňovaní Korben Dallas, nováčik Zrní a Kvety Nikotínu

Hudba mesta vo februári: Oceňovaní Korben Dallas, nováčik Zrní a Kvety Nikotínu

V sobotu 22. februára sa v KC Dunaj odohrá koncert zo série Hudba mesta. Fanúšikov potešia koncerty gitarových kapiel Korben Dallas, Zrní a Kvety Nikotínu. Korben Dallas predstavia piesne zo svojho albumu Karnevalová vrana, ktorý sa v mnohých rebríčkov označuje ako jeden z najlepších albumov roka. Zrní zas predstavia tvorbu, za ktorú získali českého Anděla ako Objav roku. Afterparty bude v znamení r’n'b a funky, o ktoré sa postará DJ Marián Jaslovský.

Skupina Korben Dallas kráľuje tohtoročným Radio_Head Awards. Môžu sa pochváliť piaitmi nomináciami, ktoré si vyslúžili najmä vďaka svoju druhému albumu s názvom Karnevalová vrana. Práve hity z neho odohrajú v bratislavskom KC Dunaj, pričom ako tvrdí ich líder Juraj Benetin: “Už nás svrbia dlane. Po dvoch mesiacoch nehrania bude toto náš prvý koncert a už sa na neho veľmi tešíme.” Naživo samozrejme zahrajú všetky svoje známe piesne ako napríklad Otec, Nalej, Pochybnosti či singel Beh, ku ktorému im videoklip natočil známy režisér Juraj Lehotský.

Ako druhá hviezda večera sa predstaví Zrní, kapela pochádzajúca z Česka. Minulý rok získali Českého Anděla v kategórii Objev roku. “Na Slovensku sa nám hrá veľmi dobre, máme pocit, že slovenskí fanúšikovia nám rozumejú. Sme veľmi radi aj z toho, že hráme s Korben Dallas – veľmi nás oslovila ich tvorba, robia to neuveriteľne dobre,” povedal spevák kapely Jan Unger. Skupina Zrní má na svojom konte tri albumy, pričom vo svojej tvorbe používajú aj beatbox. Piesne vznikajú spoločnou improvizáciou, ktorá je ovplyvnená rôznymi inšpiráciami. Už koncom februára predstavia svoju zmes emódii, hravosti a dynamiky v Bratislave.

Treťou kapelou sú Kvety Nikotínu z Komárna. Na scéne sú už od roku 1997 a ako jedna z prvých kapiel na našej scéne spristúpnili svoje albumy na free download. Aktuálne prirpavujú nový album, ktorý vychádza už čoskoro, pričom v KC Dunaj odohrajú svoj posledný koncert pred jeho vydaním. “Na koncerte odohráme už aj nové, ešte nevydané piesne,” povedal líder skupiny Ondrej Bagin.

Bodku za programom dá na afterparty DJ Marián Jaslovský, hudobník známy z mnohých projektov a spoluprác. Počas svojej kariéry dokázal, že patrí medzi najšikovnejších muzikantov na Slovensku. Svoju selekciu funky, r’n'b a soulu zahrá hneď po koncertoch.

Hudba mesta: Korben Dallas, Zrní, Kvety Nikotínu

22. február
štart 20:00
vstupné: 5€
Facebook event: www.facebook.com/…39435996987/

Video: Zrní - Rychta

Video: Korben Dallas - Beh

Interpreti: Korben Dallas, Zrní
Značky: Koncerty, Domáca scéna