Chiki liki tu-a a Plastic Swans zahrajú 21. júna na festivale v Banskej Štiavnici

Chiki liki tu-a a Plastic Swans zahrajú 21. júna na festivale v Banskej Štiavnici

Kapely Chiki liki tu-a a Plastic Swans vystúpia v sobotu 21. júna na novom festivale BS City Beats. Ten sa bude konať 20. a 21. júna na amfiteátri v Banskej Štiavnici.

Oficiálne afterpárty budú hostiť obľúbené mestské podniky – čajovňa Klopačka a Art Cafe. “Chiki Liki tu-a v ostatných mesiacoch intenzívne pracujú na novom, dlho očakávanom albume. Tešíme sa, že si novinky vypočujeme aj v Banskej Štiavnici, kde kapela naposledy hrala v roku 2010. Ani v prípade Plastic Swans nebude núdza o novinky, za všetky spomeniem skvelý nový singel Ireland shores, ktorý vo februári naživo predstavili v Rádiu_FM,” povedal na margo dvojice potvrdených kapiel za organizátorov Ján Papač.

Formácia Chiki liki tu-a vznikla v roku 1995 v Prešove. Odohrala už viac ako 1000 koncertov, pričom vystupovala aj vo Veľkej Británii, Francúzsku, Írsku, Belgicku, Švajčiarsku či Nemecku a na najväčších stredoeurópskych festivaloch ako Pohoda, Sziget, Rock for People či Colours of Ostrava. Zatiaľ poslednú štúdiovku Dvojkilometrový jeleň vydala v roku 2005, tento rok by na trh mala konečne uviesť jej nasledovníka. Medzi najväčšie hity kapely, ktorú tvoria basgitarista a spevák Martin Višňovský, bubeník Tomáš Višňovský a spevák a gitarista Ľuboslav Petruška, patria skladby Laska moja de si, Ďakujem, Kristina či Monte Carlo ( …v šušťakoch). Jej najnovším singlom je skladba Prezident doplnená o satirický videoklip.

Plastic Swans vznikli v roku 2007. O dva roky neskôr nasledovalo prvé EP a v roku 2010 debutový album s názvom Mingled Stories. Skupina z Banskej Bystrice zaujala singlami Poľana, Victoria, Tokio a najnovšie spomenutou skladbou Ireland shores, s ktorou bodovali v hitparáde Osmička Rádia_FM. Skladba vznikla v štúdiu Lavasound Studios pod producentským vedením Mareka Rakovického, o videoklip k nej sa postaral Anton Kajan. Singel sa dá zdarma stiahnuť na stránke plastic­swans.bandcam­p.com.

V rovnaký deň ako Chiki liki tu-a a Plastic Swans sa na BS City Beats predstaví anglický skladateľ, spevák, DJ, gitarista a producent Fink a tiež berlínska formácia Jazzanova s americkým spevákom Paulom Randolphom. Počas úvodného dňa festivalu si návštevníci budú môcť vychutnať jediné spoločné letné vystúpenie spevákov Richarda Müllera a Dana Bártu a tiež koncert vychádzajúcej hviezdy – britskej speváčky Lulu James. Ďalších účinkujúcich organizátori zverejnia neskôr. Permanentky na festival BS City Beats sa predávajú na stránke www.bacitybeats.sk. Dvojdňový lístok stojí v súčasnosti 25 eur.

Video: CHIKI LIKI TU-A - Prezident

Video: Plastic Swans - Victoria

Interpret: Chiki Liki Tu-a
Značky: Koncerty, Festivaly