Tata Bojs zverejňujú záznam minuloročného koncertu z Olomouca

Tata Bojs zverejňujú záznam minuloročného koncertu z Olomouca
foto: Salim Issa zdroj: Supraphon

Tata Bojs, ktorí minulý rok oslávili 25 rokov svojej existencie výberovým dvojalbumom „Hity a city“ a nadväzujúcim úspešným turné „25 Let Cyklace alebo Tour Domácí,“ , si na začiatok svojej novej štvrť-storočnice pripravili 63-minutové ohliadnutie za týmito významnými udalosťami v podobe záznamu záverečného koncertu z turné.

„Koncert v Olomouci bol posledný z celého turné. Bol teda symbolickým zakončením našich dvadsaťpäťročných osláv,“ komentuje Milan Cais, a dodáva: „Celé turné bolo skvelé. Stálo nás veľa síl a produkčne to bol asi najzložitejší blázinec, čo sme kedy zažili, ale myslím, že to stálo za to. Vyzeralo to, že sa okrem nás bavia aj ľudia.“

A prečo vlastne Tata Bojs vydávajú záznam z koncertu verejne dostupný na YouTube ? „Klasický formát DVD zdá sa byť definitívne mŕtvy . YouTube je možnosť, ako sa podeliť s ľuďmi o naše zážitky,“ vecne komentuje Cais .

Záznam koncertu z Olomouca je ale jedinou ochutnávkou z minulého roka. Ďalšie výberovky ani sériu veľkých samostatných koncertov pod šírym nebom tento rok nečakajte. Namiesto toho sa môžeme tešiť na výživnú porciu festivalových vystúpení, ktorých je aktuálne potvrdených 20 do konca tohtoročného augusta a nechýba medzi nimi napríklad Votvírák (13. 6.) alebo Rock for People (4. 7.) . Okrem klasických „elektrických“ koncertov je na pláne tiež niekoľko špeciálnych akustických setov, ako napríklad 15. 6. na Táta feste v pražskej Šlechtovce alebo 2. 8. v Nymburku. Kompletný zoznam všetkých doteraz potvrdených koncertov nájdete nižšie .

Plány Tata Bojs na druhú polovicu tohto roka zatiaľ zostávajú zahalené rúškom tajomstva, už teraz ale Tata Bojs naznačujú , že sa dočkáme niekoľkých klubových vystúpení a – ak všetko pôjde podľa plánu – aj prvých lastovičky z chystaného albumu. Na bližšie detaily si však ešte budeme musieť chvíľu počkať.

Potvrdené koncerty Tata Bojs na jaro a léto 2014


30. 4. – Čarodějnice, Pod Kunětickou horou
2. 5. – Majáles, Brno
3. 5. – Trnava (SK) /elektro-akustický koncert/
6. 5. – Majáles, Olomouc
7. 5. – Majáles, Ostrava
6. 6. – Otevřeno festival, Chomutov
7. 6. – Ostravar, Ostrava
13. 6. – Votvírák, Milovice
14. 6. – Festival Oblaka, Pardubice /elektro-akustický koncert/
15. 6. – Táta fest, Šlechtovka, Praha /akustický koncert/
21. 6. – Apetit piknik, Praha
4. 7. – Litoměřický kořen, Litoměřice /vozembouch set/
4. 7. - Rock for People, Hradec Králové
5. 7. – ČEZ fest, Karlovy Vary
10. 7. – Vysočina Fest, Jihlava
2. 8. - Přístavní slavnosti, Nymburk /akustický koncert/
9. 8. – Dokořán fest, Karviná
15. 8. – Flaming nights, Třebíč
23. 8.  – Rock for People 20 let, Český Brod

Video: Tata Bojs - 25 let cyklace aneb tour domácí