Na festivale Sziget sa predstaví aj s slovenská kapela Longital

Na festivale Sziget sa predstaví aj s slovenská kapela Longital

Ďalším slovenským zástupcom na Szigete bude Longital. Kapela, ktorá koncertne precestovala viaceré kontinenty bude mať v auguste v Budapešti svoju festivalovú premiéru. Sziget, jeden z najväčších a najnavštevo­vanejších európskych festivalov, sa bude konať od 11. do 18. augusta v Budapešti.

Koncert Longital bude súčasťou programu Európskej scény / European stage, ktoré je novým festivalovým miestom. Priestor na pódiu dostanú najmä nádejné európske kapely, ktoré svojou hudbou skutočne reprezentujú „Starý kontinent“ a jeho multikulturalizmus. Tento rok sa festival, pri príležitosti 25. výročia pádu Berlínskeho múra, zameria aj na súčasnú a trend udávajúcu berlínsku hudobnú scénu.

Longital sa na Szigete predstaví po prvýkrát. „Pozvanie na festival sme dostali už v minulosti, nikdy to však nevyšlo, až tento rok,“ prezradila Shina z Longitalu a dodáva: „V Budapešti predstavíme prierez z troch albumov Výprava, Gloria a Teraz. Zahráme vo dvojici, dalo by sa to nazvať explozívnou akustickou hudbou hranou na elektrické nástroje. Bude to akustická smršť!“

European stage bude tento rok hostiť aj Youropean Talent Festival, ktorý predstaví víťazov talentových súťaží z viac ako 14tich krajín počas festivalových dní 0 a –1. Medzi víťazmi súťaží sa predstaví aj slovenská kapela Adalbert, víťaz špeciálnej edície Demovnice Radia FM.

Dôležitú úlohu na tohtoročnom Szigete budú hrať aj talianske kapely. Medzi doteraz potvrdenými interpretmi sú The Bloody Beetroots (hlavné pódium, 12. august), Salmo (13. august), Caparezza (14. august), Joseph Capriati (Colosseum, 13. august), Diodato (15. august), Canzoniere Grecanico Salentino (15. august, World Stage), Aucan (16. august) a Rumatera (17. august).

Sziget festival, 11. – 18. august, patrí medzi najlepšie európske festivaly a svoje líderstvo potvrdzuje aj tento rok skvelým hudobným programom. V súčasnosti je potvrdená polka hudobného programu a medzi koncertmi na ktoré sa môžu fanúšikovia tešiť sú aj vystúpenia hviezd ako Queens of the Stone Age, Imagine Dragons, Lily Allen, Manic Street Preachers, Dreadmau5, The Prodigy, Macklemore & Ryan Lewis, Blink182, Placebo, Outkast, Tom Odell, Kelis a mnoho ďalších. Vstupenky na festival sú v predaji v sieti Ticketportal a na festivalovom webe. V predaji sú permanentky, jednodňové vstupenky. Viac informácií o programe nájdete na www.szigetfestival.sk.

Video: Longital - Von Von

Interpret: Longital
Značky: Festivaly