Jana Kirschner a Korben Dallas majú spoločnú skladbu "Spolu"

Jana Kirschner a Korben Dallas majú spoločnú skladbu "Spolu"
foto: Linda Vallová zdroj: Propaganda House

Na svete je jedinečné spojenie špičkových slovenských hudobníkov! Spoločnú skladbu nahrali speváčka Jana Kirschner a skupina Korben Dallas. Novinka s názvom „Spolu“ je o spoločnom dozrievaní dvoch ľudí. K novej skladbe už Jana a Korben Dallas stihli nakrútiť aj videoklip. Originálny retroklip sa nakrúcal v bratislavskej Mojzesovej sieni a je o seniorskej tanečnej zábave.

Speváčka Jana Kirschner sa spojila s kapelou Korben Dallas a výsledkom je singel „Spolu“. Úspešní hudobníci sa po prvýkrát osobne stretli v marci na odovzdávaní cien Radio Head Awards a hneď si padli do oka.

„Odkedy som po prvýkrát počula Jurajov hlas, vravela som si, že spolu musíme niečo nahrať. Úplne ma očaril. Nemala som najmenšie pochybnosti o tom, že je to hlas, ktorý tu nebol niekoľko rokov.“ Nešetrí chválou Jana Kirschner.

Text novej skladby „Spolu“ napísal Lukáš Fila. Minimalistická hudba je kolektívnym dielom, najväčšou mierou k nej prispel spevák a gitarista Juraj Benetin. Základný groove je výsledkom spoločného jammovania v garáži, kde kapela skúša. Gitaru vymyslel a nahral Ľuboslav Petruška z Chiki liku tu-a, ktorý je stálym spolupracovníkom Korben Dallas.

„Nevedeli sme, čo presne čakať, ale Jana nás veľmi príjemne prekvapila. Bola veľmi ochotná, sústredená a vyzerala, že ju nahrávanie baví.“ Teší sa zo spolupráce Juraj Benetin.

„Bola radosť spolupracovať s Korben Dallas. Majú svoj zvuk, svoj štýl, texty, ktoré sú mi blízke. Pracovať s nimi v štúdiu bolo skvelé najmä preto, že sú to ľudia, ktorých zaujíma hudba a majú skutočný talent veci posúvať ďalej!“ Konštatuje Jana Kirschner.

K novému singlu už Jana a Korben Dallas stihli nakrútiť aj videoklip. Režisérmi klipu sú Gunpowder directors Marika Majorová a Jonáš Karásek. Autorkou nápadu je Marika, ktorá je známa aj ako módna blogerka Tonbogirl. Za kameru sa postavili Dušan Husár a Jonáš Karásek, ktorý má na konte réžiu filmu Kandidát.

„Klip je štylizovaný do 50-tych rokov, líčením aj kostýmami. V mojej role som sa cítila ako ryba vo vode. Bolo zaujímavé stať sa na jeden deň súčasťou kapely. Bola tam výborná atmosféra, všetci účinkujúci boli skvelí a pracovali naplno, aby som stihla posledné večerné lietadlo do Londýna…“ Smeje sa Jana Kirschner. Klip sa nakrúcal v bratislavskej Mojzesovej sieni, v priestore, ktorý sa veľmi hodil k retroatmosfére klipu. Dej sa totiž odohráva na tanečnej zábave pre seniorov!

„Deň pred nakrúcaním sme hrali na Tatra Music Feste v Novom Smokovci a do Bratislavy sme sa vrátili asi o piatej ráno. Len to posilnilo náš pocit, že sa nám to celé len sníva. Predsa len, stáť na pódiu vedľa Jany Kirschner a mať pred sebou partiu tancujúcich seniorov nie je pre nás úplne bežný zážitok.“ S úsmevom konštatuje Lukáš Fila, basgitarista a textár Korben Dallas.

Bratislavská kapela Korben Dallas vznikla v roku 2010. Skupinu tvoria Juraj Benetin, Lukáš Fila a Ozo Guttler. Debutový album „Pekné cesty“, ktorý vznikol ako živá nahrávka z koncertu, nominovali na cenu Radio_Head Awards v kategórii album roka – cena kritikov. Kapela s jedinečným štýlom sa presadila s druhým albumom „Karnevalová vrana“ z roku 2013, z ktorého pochádzajú úspešné skladby „Otec“, „Zlatý jeleň“ a „Beh“. Album sa dostal na prvú priečku v rebríčku slovenskej verzie iTunes aj Spotify, a na Radio_Head Awards 2013 získali Korben Dallas cenu za najlepší album, singel  a najlepšiu koncertnú kapelu. V lete zahrajú Korben Dallas na väčšine veľkých slovenských festivaloch – Pohoda, Grejp, Žákovic Open či Rockscape v Banskej Bystrici.

Video: Korben Dallas, Jana Kirschner - Spolu