Tom Odell v sobotu v Bratislave, ako predkapela slovenský objav Genius Locci

Tom Odell v sobotu v Bratislave, ako predkapela slovenský objav Genius Locci

V Bratislave vystúpi už túto sobotu 5. júla britský spevák Tom Odell. Interpret, ktorý patrí k najvychytenejším novým britským umelcom za posledné roky, sa predstaví v bratislavskej Starej Tržnici. V roli predskokana uvidíme nový slovenský objav Genius Locci.

Predpredajové vstupenky sú až do soboty k dispozícii prostredníctvom www.orepole.sk v cene 35 eur, na mieste bude lístok stáť 40 eur. Brána Starej Tržnice sa otvára o 19:30, Genius Locci zahrajú o 20:00 a Tom s kapelou vybehnú na pódium o 21:00.

Tom Odell je vo veku 24 rokov držiteľom niektorých z najprestížnejších ocenení, vrátane Ceny kritikov z minuloročných Brit Awards. Na tých tohtoročných bol nominovaný v kategórii najlepší spevák aj najlepší nováčik roka. Vo všeobecnosti sa dá jeho hudba charakterizovať ako mix Brucea Springsteena a Eltona Johna, pričom oboch spomína Tom aj medzi svojimi vzormi. V iných skladbách zas pripomína ďalších svojich obľúbených interpretov: Jamesa Blakea či Radiohead.

Z hudby Toma Odella srší energia, akú na koncertoch tak často nevidieť. Na jeho vystúpeniach omdlievajú nielen mladé fanúšičky, ale – aspoň v prenesenom význame slova – aj hudobní fajnšmekri.

Toma Odella objavila pre svet Lily Allen, ktorá mu okamžite ponúkla zmluvu na nahratie debutového albumu pod jej labelom. Tomov debut vyšiel v roku 2013, volá sa Long Way Down, okamžite sa vyšvihol na prvé miesto britského albumového rebríčka a v prvej päťdesiatke sa striedavo drží ešte stále, aj po roku od jeho vydania.

Okrem Lily Allen spomínajú Toma medzi svojimi obľúbenými interpretmi mnohé ikony hudobného neba vrátane Rolling Stones, ktoré si ho chceli prizvať aj ako predskokana na turné. Málokto sa dopustí takej „frajeriny“, že odmietne ponuku Rolling Stones – a aj Tom to urobil nie naschvál, ale kvôli chorobe.

Bratislavská kapela Genius Locci je na scéne len pol roka, no za ten čas stihla vyraziť dych poslucháčom aj hudobným fajnšmekrom svojou na slovenské pomery nezvyčajnou kvalitou. Ide o projekt sestier Ely a Kery, ktoré v sprievode ostrieľaných hudobníkov produkujú nečakane kvalitný indie-folk.

Tento žáner v posledných rokoch ovládol svetové hitparády v podobe interpretov ako Passenger či Ed Sheeran, ale na Slovensku doteraz nemal silné zastúpenie. Genius Locci sa ho chopili s takou bravúrou a citom, že ich tvorba v ničom nezaostáva za známymi zahraničnými kapelami podobného razenia.

Agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy interpretov ako Ellie Goulding, Garbage, Parov Stelar Band či Nils Frahm, v najbližších týždňoch pripravuje okrem iného vystúpenia islandskej speváčky Emilíany Torriny, downtempovej ikony Bonoba či islandskej elektronickej formácie Gus Gus.

Video: Tom Odell - Hold Me

Video: Tom Odell - Another Love

Video: Genius Locci - Why I can't

Interpret: Tom Odell
Značky: Koncerty