Nový videoklip: Reggae v podaní slovenských N3O Akustika vás dostane

Nový videoklip: Reggae v podaní slovenských N3O Akustika vás dostane
foto: smARTin

Asi najväčšie prekvapenie mladej slovenskej hudobnej scény. N3O Akusika je pätica muzikantov z Prešova, ktorí sa svojou originálnou tvorbou môžu radiť k reggae, folku, world music. Kapela vystúpila okrem iných udalostí aj na posledných dvoch ročníkoch známeho festivalu Uprising, teraz si pripravila pre fanúšikov prvý videoklip k pesničke Duchovná Revolúcia.

O vznik videoklipu sa postaral Martin Zvoláreň a natáčal sa na rôznych miestach. Objavujú sa v ňom všetci členovia kapely, aby sa predstavili svojmu publiku. Slovenské texty píše spevák Dominik Varchola a priznáva, že spoločne so svojími hudobnými kamarátmi chce robiť hudbu pre ľudí na Slovensku.

„Slovenčinu mám veľmi rád a tiež je pre mňa dôležité, že mi človek rozumie. Je to priama cesta na oslovenie ľudí nejakým odkazom v pesničke,“ upresňuje hlas N3O Akustiky. Texty, ktoré píše, sú zrozumiteľné a majú ľudí motivovať. No zhudobnili s kapelou aj také, ktoré sú alegorické či plné metafor. „Rád píšem vo svojich piesňach o tom, ako kvitnú stromy, aby sa človek nemusel veľmi zamýšľať alebo práve naopak, aby premýšľal, aký je svet tu jednoduchý a krásny. Všetko je to subjektívny pohľad na svet, na vzťahy a spoločnosť, ľudskú dušu a jej okolie. Píšem tiež o veciach, ktoré motivujú aj mňa, a dokážu ma ráno postaviť na nohy a prinútiť niečo urobiť,“ dodáva.

Hrajú hocikde

Do videoklipu zakomponovali zábery z rôznych netradičných miest, na ktorých si skupina zahrala len tak pre radosť, väčšinou cestou na koncerty a späť.

„Hudobne nám táto akustická podoba vyhovuje. Nie sme odkázaní na elektrinu a môžeme hrať hocikde. Namiesto bagety na pumpe si zahráme na nejakom mieste, ktoré sa nám páči. Ľudia reagujú pozitívne, aj keď sú trochu prekvapení. A zrazu vidia päťčlennú kapelu, ktorá hrá vlastné pesničky len tak na námesti alebo v Tatranskej prírode,“ reflektuje kontrabasista Filip Činčala.

Mnohých isto prekvapí, že táto zatiaľ málo známa kapela hrá každý mesiac niekoľko koncertov. Ľudia sa o nej dozvedajú postupne cez odporúčania. V zostave Dominik Varchola (spev, píšťala), Filip Činčala (kontrabas), Pavol Kovaľ (gitara, vokály), Filip Lipka (husle) a Mirko Szirmai (perkusie) pracuje N3O Akustika na debutovom albume a plánuje turné. Viac o kapele sa dočítate na www.n3oakustika.com

Zatiaľ potvrdené koncerty turné

8.11. Nové Mesto nad Váhom, Za rampamy
14.11. Tatranská Lomnica, Switch Club
16.11. Ružomberok, Panoptikum

Video: N3O Akustika - Duchovná revolúcia

Zdroj: Redakciu informoval Edo Kopček, PR manažér N3O Akustika
Interpret: N3O Akustika
Značky: Nové videoklipy, Domáca scéna